Tesla chce skenovat výmoly na silnici a vytvářet z nich vlastní mapu

3
Tesla chce skenovat výmoly na silnici a vytvářet z nich vlastní mapu
  • V budoucnu by mapa výmolů měla spolupracovat s Autopilotem
  • Aktualizace není za rohem, ale software je dle slov Elona Muska hotový

Známe to asi každý, v klidu si jedete a najednou rána. Ano, trefili jste díru a jste rádi, že to auto přežilo, potažmo pneumatika/disk. Jednoho dne by to mu však mohl být konec. Autopilot od Tesly s trochou nadsázky skenuje silnici a vytváří mini-mapy s výmoly, jak píše electrek.com.

Autopilot

Podle vyjádření samotné Tesly skutečně automobilka pracuje na vytvoření mini mapy s výmoly na silnici. V budoucnu by mapa měla spolupracovat s Autopilotem. Když se přesuneme do budoucnosti, v ideálním scénáři by se vůz dokázal výmolům vyhnout. V potaz by přitom musel brát rychlost jízdy, okolní účastníky dopravního provozu, ale také například povětrnostní podmínky.

Tesla chce i nadále rozšiřovat svůj repertoár služeb. Už nyní jsou vozy Tesla jezdícími počítači a spousta věcí je jen otázkou programování. řekl, že aktualizace není ještě za rohem, ale celý systém je dle jeho slov připraven. A kdo ví, třeba se jednou dočkáme toho, že trefit výmol na silnici už nebude možné. I když na některých úsecích v České republice to je asi neřešitelný problém.

Diskuze ke článku
realista
Zabejvat se nesmyslama to by jim šlo. Kdyby raději opravili chyby v současném softwaru...
svn
To jí po Praze na ten děrospis nebude stačit paměť, software zkolabuje a nikam nepojede.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze