Také IT společnosti se podílejí na tvorbě emisí. Trendem je jejich snížení

1
Také IT společnosti se podílejí na tvorbě emisí. Trendem je jejich snížení
  • Snížit emise se dají i díky nástrojům pro komunikaci – zatímco dříve musel člověk cestovat, dnes může využívat různé cesty komunikace
  • Společnosti Dimension Data se povedlo dostat uhlíkové emise pod hranici 1 milionu tun

Downsizing a emise, poslední dobou nejvíce skloňovaná témata v automobilovém průmyslu. Jenže to druhé není otázkou jenom dopravy, ale i jiných odvětví.

Třeba i IT. Dimension Data je globální poskytovatel IT řešení a služeb, který si v minulosti stanovil cíl stát se neutrální organizací z pohledu trvalé udržitelnosti. Nyní společnost dosáhla významného milníku: objem vlastních uhlíkových emisí snížila pod hranici jednoho milionu tun a zabránila uložení 4 tisíc tun elektronického odpadu na skládky.

server

Psal se rok 2014, kdy Dimension Data představila vlastní závazek v oblasti trvalé udržitelnosti. Na snížení produkce oxidu uhličitého, který snížila o 1,8 milionů tun, spolupracovala se společnostmi Carbon Trust a Carbon Smart.

Ruth Rowan, výkonný ředitel skupiny Dimension Data pro oblast marketingu, říká „Klimatické změny zůstávají jedním z největších problémů, kterým dnes čelí každý z nás. A naši klienti po celém světě považují trvalou udržitelnost jako jednu z nejdůležitějších součástí jejich podnikání. Technologie přitom mohou mít – a mají – pozitivní vliv na zlepšení našeho životního prostředí. Věříme, že máme povinnost využít 33 let našich zkušeností k co nejchytřejšímu řešení těchto problémů.“

Objem emisí oxidu uhličité chce společnost udržet pod hranicí jednoho miliónu tun i v příštích pěti letech. Jak takové snížení negativního vlivu na životní prostředí vlastně vypadá?

  • Snížení spotřeby energie přesunem serverů do prostředí cloudu: využitím cloudů místo fyzických serverů umožňuje každý rok uspořit 4 tisíce kilowatthodin na jeden server.
  • Omezení cestování díky využívání technologií pro vizuální komunikaci: ročně dokáže v průměru jedno telekonferenční zařízení omezit cestování o 956 606 kilometrů, videokonferenční zařízení o 19 019 kilometrů a řízené videokonferenční zařízení o 38 038 kilometrů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Mirafop
Miranda Lambert is my favourite country singer. She is young, beautiful and charming female in her 30s. Her strong voice takes me away from all problems of this planet and I start enjoy my life and listen songs created by her. Now she is on a Roadside Bars & Pink Guitars Tour started in September of 2019 featuring Tenille Townes, Ashley McBride and others. The concerts scheduled for this year, up to the end of November. Tickets are available for all men and women with different income. If you love contry music, then you must visit at least one of her concert. All tour dates are available at the mirandalambertconcertdates.com. Visit the website and make yourself familiar with all powerful Miranda Lambert concerts in 2020!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze