Také ČEZ spustí platby za odebranou elektřinu. Víme jak to bude probíhat

5
Také ČEZ spustí platby za odebranou elektřinu. Víme jak to bude probíhat
Fotografie: ČEZ
  • Nově budete mít na výběr, zda platit paušální poplatek, anebo jen za odebranou elektřinu
  • Nový způsob placení bude integrovaný do aplikace ve vašem chytrém telefonu
  • Půjde o podobný způsob, jaký využívá aplikace PlugSurfing

Není tomu tak dávno, co ČEZ navýšil paušální poplatek za nabíjení elektromobilů na jeho nabíjecích stanicích. Později přišlo i na slova, že nejde rozhodně o změnu poslední a že se také dočkáme možnosti, jak platit pouze za odebranou elektřinu. Tato platební metoda by měla dorazit ještě tento rok a my jsme zjistili, jak to bude probíhat.

Nebudete mít dva čipy, tedy jeden pro paušální platbu a druhý pro platbu za množství odebrané elektřiny, ale vše půjde podobnou cestou jako například stanice, na kterých můžete nabíjet díky aplikaci PlugSurfing. Párování s nabíjecí stanicí bude probíhat přes aplikaci ve vašem telefonu. Ta bude spárovaná s platební kartou a ihned se vám tam peníze budou strhávat. Díky aplikaci budete mít i dobrý přehled, kolik elektřiny jste odebrali, kolik budete muset zaplatit a jistě do aplikace bude i integrovaná mapa nabíjecích stanic.

Diskuze ke článku
Peppa
Už aby to bylo, zatím to není nic víc než představa.
Josef
Komunikoval jsem s vedením elektromobility a podle všeho k tomu nedojde dřív než na přelomu 2017/2018. Pokud se tedy nerozhodli vše masivně uspíšit. Během druhého pololetí má začít zkušební provoz a na přelomu roku plný provoz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze