Švýcarská firma Holcim kupuje 1 000 elektrických tahačů od Mercedesu

Švýcarská firma Holcim kupuje 1 000 elektrických tahačů od Mercedesu
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Nabíjet se bude moci až 1 MWh
  • Dojezd na jedno nabití i s nákladem je 500 km

Švýcarský výrobce stavebních materiálů chce podle tiskové zprávy nakoupit 1 000 kusů bateriového elektrického kamionu Mercedes-Benz eActros 600, který byl představen teprve loni v říjnu. Objem představuje dosud největší plánovanou jednotlivou zakázku na eActros 600 a přispívá k dosažení cílů udržitelnosti obou společností.

Převážná část elektrických tahačů bude využívána s návěsy pro náročnou přepravu stavebních materiálů, jako je například cement. Vysoká kapacita baterie přes 600 kWh umožní elektrickému nákladnímu automobilu dojezd 500 kilometrů zcela bez nabíjení. Kromě nabíjení konektorem CCS s výkonem až 400 kW umožní tahač nabíjení také výkonem až 1 MWh (MCS).

„Holcim řídí transformaci směrem k udržitelnější a efektivnější dopravě dekarbonizaci naší logistiky. Jsme rádi, že spolupracujeme se značkou Mercedes-Benz Trucks na elektrifikaci našeho vozového parku. Chceme se přiblížit našemu cíli, aby do roku 2030 těžká nákladní vozidla s nulovými emisemi tvořila 30 procent našich nákupů vozidel,“ říká Miljan Gutovic, ředitel regionu pro Evropu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze