Superchargery Tesla nabíjí vozy jiných značek zdarma! Je to chyba, nebo záměr?

3
Superchargery Tesla nabíjí vozy jiných značek zdarma! Je to chyba, nebo záměr?
Fotografie: eletrek.co
  • Německý YouTube kanál nextmove zjistil, že je možné na Superchargeru v3 nabíjet i vozy ostatních značek
  • Vyzkoušeli mnoho elektromobilů, u všech nabíjení fungovalo a dokonce zdarma
  • Je to chyba Tesly, nebo záměr Elona Muska?

Nedávno se sešel šéf Tesly, Elon Musk, se šéfem koncernu Volkswagen, Herbertem Diessem, a spekulovalo se, o čem asi tak mohli jednat. Jednou z variant bylo zpřístupnění bezkonkurenční sítě Superchargerů, které Tesla vybudovala, i vozům značky Volkswagen, případně autům celého koncernu. Pár dní na to se zjistilo, že na nejnovějších Superchargerech v3 mohou vozy ostatních značek nabíjet zdarma. Informaci o tom přináší electrek.co, vznikají tak další spekulace.

Německý YouTube kanál nextmove totiž po zjištění, že se na novém Superchargeru v3, který má standard CCS, dá nabíjet i auto jiné značky, vyzkoušel opravdu hodně aut konkurenčních značek a u všech nabíjení fungovalo. Kromě Volkswagenu ID.3, kterým začali, to byly například vozy:

U všech nabíjení na nejnovější verzi Superchargeru bez problémů fungovalo, a to zdarma. Vozy Tesla nabíjení platí tím, že se vůz při nabíjení identifikuje a odebraná energie se pak účtuje majiteli auta. Nabízí se tedy dvě varianty. Buď jde o chybu, nebo Elon Musk nechal nabíjecí stanice takto na nějakou dobu nastavit schválně, aby „popíchl“ představitele ostatních automobilek k jednáním o podmínkách. Která z variant to podle vás je?

Kdyby do svých vozů ostatní výrobci implementovali funkci pro identifikaci auta na Superchargeru a platili za nabíjení Tesle, mohla by to být situace výhra-výhra pro všechny. Řidiči ostatních značek by rázem měli k dispozici mnohem více možností k nabíjení a Elon Musk by pro Teslu získal příjem, díky kterému by se rychleji vracela obrovská investice na vybudování obrovské sítě Superchargerů.

Diskuze ke článku
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Zajímavé že k tomu Teslisti nic nereknou!!
Jirka Jiranek
Jirka Jiranek
Naposledy upraveno: 14. 9. 2020 21:08
Jestli to zpřístupní i pro ostatní, tak to nebude nic pěkného asi. Zatím jsem po Evropě vždy na SC v pohodě nabíjel bez čekání. Myslím, že by si tím Tesla podřezávala vlastní větev......., o den pozdeji to na jinem SC v3 uz nefungovalo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze