Stellantis plánuje elektrický Fiat Panda prodávat za cenu okolo 600 tisíc Kč

2
Stellantis plánuje elektrický Fiat Panda prodávat  za cenu okolo 600 tisíc Kč
Fotografie: Fiat
  • Uvedl to sám generální ředitel značky Fiat Olivier Francois v rozhovoru pro agenturu Bloomberg
  • Vůz by měl být představen v červenci 2024

Agentura Bloomberg informovala o tom, že připravovaný elektrický Fiat Panda, který se bude inspirovat konceptem Centoventi z ženevského autosalonu 2019, bude stát méně než 25 tisíc eur, což je v přepočtu asi 606 tisíc korun.

Koncept Centoventi: délka 3,60 metru se podobá aktuální Pandě, tvary zase vzpomínají na tu původní z počátku 80. let

Francouzsko-italsko-americký automobilový konglomerát oznámil, že plánuje rozšířit svou nabídku o druhý cenově dostupný elektromobil na baterie, aby mohl konkurovat Renaultu a čínským automobilkám, zejména pak v Evropě. Cena vozu přitom má být nižší než 25 000 eur, což v rozhovoru s agenturou Bloomberg uvedl sám generální ředitel značky Fiat Olivier Francois, který už dříve potvrdil, že se bude jednat o elektromobil.


Už dříve se mluvilo o tom, že auto zažije debut v červenci 2024 (11. července 2024, což připadá na 125. výročí Fiatu) a bude se snažit konkurovat Dacii Spring právě od Renaultu. „Existuje skutečná potřeba cenově dostupnějších elektromobilů,“ uvedl Francois v rozhovoru.

Koncept Centoventi: v interiéru lze téměř vše zaměnit, vyjmout či nahradit něčím jinak barevným

Z dřívějška pak víme, že by Panda měla přijet na platformě CMP jako Jeep Avenger vzhledem k tomu, že může být vybavena elektrickým i spalovacím pohonem. „Potřebujeme něco, co stoprocentně následuje evropský vkus, ale skutečně může být globální,“ řekl Francois.

Diskuze ke článku
Martin
Martin
No konečně se Evropa probouzí.
Michal Michal
Michal Michal
Naposledy upraveno: 8. 8. 2023 20:01
Slibem nezarmoutíš ... akcionáře, zákazníky a politiky potěšíš.
Před 5 lety VW sliboval, že modely ID budou začínat na 20 000 Eur. A doteď začínají na cca 40 000. Podobně dopadly plány jiných automobilek. Proč by zrovna současný plán Stellantisu měl být výjimkou?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze