Sociálně zaměřená služba Škody DigiLab s názvem CareDriver míří i do Prahy

Sociálně zaměřená služba Škody DigiLab s názvem CareDriver míří i do Prahy
  • Už 2 roky nabízí CareDriver v Německu mobilitu pro potřebné občany
  • Momentálně služba funguje v Hamburku a Mnichově

Škoda Auto DigiLab v Německu úspěšně zavedl službu CareDriver. Nyní přiváží dceřiná společnost české automobilky tuto sociálně zaměřenou službu mobility i do Prahy.

Andre Wehner, Chief Digital Officer společnosti Škoda Auto, říká: „Škoda Auto se rozvíjí v poskytovatele komplexní mobility, která má mnoho podob. Škoda proto vyvíjí ucelené koncepty mobility, s nimiž našim zákazníkům nabízíme řešení, střižená na míru různorodým osobním potřebám. CareDriver už dva roky nabízí cenný společenský příspěvek v Německu. Pozitivní zpětná vazba od našich zákazníků nás přesvědčila, abychom tuto službu nabídli také v Praze.“

Škoda Auto DigiLab CareDriver

CareDriver zajišťuje přepravu dětí, seniorů a postižených. Služba funguje tak, že speciálně proškolení řidiči zajistí nejen přepravu, ale rovněž poskytnou doprovod, pokud je to třeba. Typickým zákazníkem služby, kterou poskytuje CareDriver, mohou být jak rodiče s dětmi, kterým nabídne odvoz dětí na kroužky, nebo odvoz prarodičů-seniorů, např. do nemocnice či na nákupy. Službu si mohou objednat i sami senioři či zdravotně postižení.

Vhodní řidiči pro tuto službu, tzv. CareProfs, se vybírají podle přísných kritérií. Každý uchazeč je nejprve prověřen podle desetibodového kontrolního seznamu a poté absolvuje pravidelná přezkoušení. Vedle zkušeností s dětmi a seniory musí prokázat také sociální a komunikační dovednosti a mít čistý trestní rejstřík. Řidič musí kromě toho být minimálně tři roky držitelem řidičského průkazu. Zákazníci se tak mohou spolehnout, že se v rámci služby CareDriver setkají s příjemnými a kvalifikovanými zaměstnanci.

CareDriver byl založen jako startup a v Německu funguje už přes 2 roky. Nejprve fungoval v Mnichově. Od dubna letošního roku je pak služba nabízena i v Hamburku, kde CareDriver spolupracuje také s ridesharingovou dceřinou společností Volkswagenu MOIA. Společnost MOIA, sídlící v Berlíně, Hamburku a Helsinkách, vyvíjí služby v oblasti mobility se zaměřením na IT řešení v On-demand oblastech, jako je Ridehailing nebo Ridepooling.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze