Služba Kia Charge už zahrnuje přes 800 tisíc nabíjecích míst po celé Evropě

Služba Kia Charge už zahrnuje přes 800 tisíc nabíjecích míst po celé Evropě
Fotografie: Kia
  • Služba je aktuálně dostupná v 28 zemích Evropy
  • Počet nabíjecích míst se meziročně zvýšil o 39 %

Kia se v nejnovější tiskové zprávě pochlubila, že už nabízí po celé Evropě přístup k více než 800 tisícům nabíjecím místům v 28 zemích Evropy prostřednictvím služby Kia Charge. Mimochodem to značí 10% nárůst počtu zapojených nabíjecích stanic oproti 2. čtvrtletí letošního roku a dokonce 39% meziročně. Kromě toho jsme se dozvěděli, že se letos do služby Kia Charge zaregistrovalo 41 % nových vlastníků elektromobilů Kia.

Výrazné rozšíření dobíjecích míst Kia Charge je však skvělou zprávou i pro ostatní automobilky, které používají stejné Digital Charging Solutions (DCS), jako je nepřekvapivě Hyundai, ale třeba i Mercedes či BMW. Jejich zákazníci totiž mohou využívat identická dobíjecí místa. Zákazníci Kia Charge přitom podle dat Jihokorejců absolvovali celkově už více než 2,5 milionu nabíjení.

Kia Charge

Vzhledem k tomu, že na silnice vyjíždí stále více elektromobilů, je důležité, aby tomuto nárůstu odpovídal i rostoucí počet dobíjecích míst, která našim zákazníkům pomohou snadno dobíjet jejich vozidla,“ řekl Martin Enthofer, ředitel pro strategii ve společnosti Kia Europe. „Kia i nadále nastavuje měřítka pro zpřístupnění jízdy na elektrický pohon širšímu okruhu zákazníků, přičemž Kia Charge pomáhá zjednodušit a zpříjemnit každou cestu,“ dodal.

Kia Charge

S kartou Kia Charge mohou řidiči využít mimo jiné i síť vysokorychlostních dobíjecích stanic Ionity, která zahrnuje více než 4 200 dobíjecích míst a do konce desetiletí by měla nabízet přes 17 tisíc vysoce výkonných nabíjecích stanic podél dálnic v Evropě. A pokud by vás zajímalo aktuální pokrytí České republiky nabíjecími stanicemi, využijte naši mapu nabíjecích stanic.


Připomeňme také, že elektromobily Kia podporují oblíbenou funkci Plug , jež nabíjení ještě více usnadňuje. V praxi totiž stačí podporovaný vůz pouze připojit k nabíječce a autorizace plus účtování následně proběhne automaticky. Podobně, jako to od počátku znají uživatelé Tesel při nabíjení na Superchargerech, takže se už řidič nemusí zdržovat s autorizací pomocí čipů nebo čtení QR kódů mobilem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze