Skoro 50 tisíc prodaných vozů za 7 měsíců. Tak se daří Tesle v západní Evropě

5
Skoro 50 tisíc prodaných vozů za 7 měsíců. Tak se daří Tesle v západní Evropě
  • Podle statistik Tesla prodejům jasně dominuje, druhý je Renault, třetí Hyundai Group
  • Premiant minulého roku Nissan si značně pohoršil

Více než jeden ze čtyř prodaných elektromobilů v západní Evropě za prvních sedm měsíců tohoto roku má na své přídi logo automobilky Tesla. Vyplývá to ze statistiky specialisty na průmyslovou analytiku Matthiase Schmidta.

Tesla showroom

Co se prodejů elektromobilů v loňském roce týče, mezi zákazníky ze západní Evropy nejvíce bodoval Nissan a Renault. Značky mezi sebou svedly bitvu o to, čí elektromobil bude mezi zákazníky nejoblíbenější. Ovšem scénář letošního roku je zcela jiný.

Jak informuje průmyslový analytik Matthias Schmidt, Nissan letošní klání vyloženě prospal, zatímco Renault se snaží zuby nehty držet nového šampiona, kterým je Tesla. Ta podle statik prodala v západní Evropě v tomto roce přibližně 49 200 elektromobilů.


To představuje 27% tržní podíl z přibližně 182 tisíc všech prodaných elektromobilů na území západní Evropy. Pokud se Tesle bude i nadále dařit udržet toto prodejní tempo, pak by v roce 2019 měla prodat přes 80 tisíc elektromobilů, a výrazně by se tak podílela na odhadu, který předpovídá, že v roce 2019 bude v západní Evropě prodáno rekordních 300 tisíc elektromobilů.

Druhé místo obsadil Renault, který v západoevropském regionu prodal zatím 28 tisíc elektromobilů. U Renaultu vše rozhodne příchozí novinka v podobě inovované ZOE. Ta by se měla na trh dostat koncem roku, a je tedy otázkou, zda stihne výrazněji zamíchat prodejními statistikami.

Na třetím místě je Hyundai Group, tedy značky Hyundai a Kia, s prodejem 25 tisíc kusů elektromobilů. Následuje skupina VW s 23 tisíci prodanými vozy a až na pátém místě je Nissan, který v loňském roce tolik zazářil.

Diskuze ke článku
Evolt
Evolt
To není ve východní Evropě, ale západní Evropě.
Ivan
W nie je east
Anon
Tak smutné na tom je že ostatní značky maj maximálne 20% nabidky elektrické takže tesla je vlastně na spodní příčce protoze jeji auta sou vsechny elektrický ostatní jsou diky fosilnim autum uplne jinde... Ale jo urcite sou nejlepší

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze