Škoda Enyaq byla zachycena při dalších testovacích jízdách

Škoda Enyaq byla zachycena při dalších testovacích jízdách
Fotografie: insideevs.com
  • Cena vozu je zatím neznámá
  • K dispozici bude několik výkonnostních variant
  • Dorazí také sportovní verze RS

Škoda Auto neustále pečlivě testuje chystaný elektrický crossover Enyaq. Nově se objevilo video na stránkách insideevs.com, na kterém lze spatřit zamaskovaný prototyp, který se prohání po alpských horských silnicích. Výroba vozu by měla být spuštěna ještě na konci letošního roku, ovšem první kusy se dostanou do rukou majitelů až příští rok na jaře. Součástí testů byl taktéž přípojný vozík, takže je dost pravděpodobné, že vůz bude nabízet i možnost tažného zařízení.

Dorazí také sportovní verze RS

Enyaq se stane koncernovým dvojčetem Volkswagenu ID.4. Po technické stránce tak využije novou podvozkovou platformu MEB a kabina nabídne typický vzhled, který je známý ze současných modelů Škoda Auto. K dispozici bude několik výkonových variant, přičemž na samotném vrcholu by mělo být provedení RS. To nabídne pohon všech kol a kombinovaný výkon 302 koní. U Enyaqu RS čekejme taktéž o něco tvrdší odpružení a větší brzdy.

Co se týče dalších variant, slabší verze budou vždy disponovat výhradně pohonem zadní nápravy. Podle dosavadních zpráv pak počítejme s verzí iV 50 s bateriemi o kapacitě 55 kWh, elektromotorem s výkonem 109 kW a dojezdem na jedno nabití až 340 km. Střední provedení s označením iV 60 nabídne 62kWh baterii, elektromotor o výkonu 132 kW a dojezd 390 km. Vrcholná verze iV 80 dostane do vínku 82kWh baterie, výkon 150 kW a dojezd by měl činit 500 km.

A jak je to s cenami? Na tuhle otázku je ještě brzy. Automobilka vůz teprve pečlivě testuje a cenová politika bude na řadě teprve, až se představí veřejnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze