Škoda chystá Karoq RS. Spekuluje se o plug-in hybridu

3
Škoda chystá Karoq RS. Spekuluje se o plug-in hybridu
  • Měl by dostat benzínový dvoulitr TSI
  • Výkon má být skoro 300 koní a točivý moment 380 Nm
  • Cena by se měla pohybovat okolo jednoho milionu korun

Se zajímavou zprávou přišel německý Autobild. Potěší hlavně fanoušky mladoboleslavské automobilky Škoda, které zajímají její výkonné modely. Po příchodu dynamického SUV Kodiaq RS by totiž měl dorazit také Karoq v podobné úpravě. Dle dostupných informací by měl být Karoq ještě výkonnější a rychlejší. Jednou z velkých změn bude nabídka motorizací. U Kodiaqu RS jsme se museli smířit s dieselem, ale u Karoqu se můžeme těšit na motor benzínový. Mělo by se jednat o 2,0 TSI s výkonem skoro 300 koní a točivým momentem 380 Nm.

Škoda Karoq RS

Že půjde o výkonný benzínový motor ale není jediná zajímavá spekulace. Minulý rok se například objevily informace o tom, že by tato verze mohla přijít jako plug-in hybrid. Ve hře je však také vznik dvou derivátů: verze RS a samostatný plug-in hybrid. Pokud se tento model stane skutečností, tak můžeme jeho odhalení očekávat někdy během letošního roku. Předpokládaná cena se pohybuje kolem 1 milionu Kč. Základní verze Kodiaqu stojí 489 000 Kč, tudíž by se cena zdvojnásobila. Podobná rovnice ale platí i u Kodiaqu RS, jehož základní verze stojí 689 000 Kč a verze RS je ceněna na 1 189 900 Kč.

Diskuze ke článku
stanislav telec
stanislav telec
Škodovka by měla nejdříve zajistit výrobu, aby stíhala dodávat Karoqy v nějakých rozumných časech dodání a teprve potom vymýšlet blbiny jako Karoq RS nebo plug-in hybrid. Já na toho svého čekám už pět měsíců a toto není žádná super výbava s digitálním štítem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze