Škoda Auto představuje ochranitelský Enyaq Coupé Respectline

Škoda Auto představuje ochranitelský Enyaq Coupé Respectline
Fotografie: Škoda Auto
  • Enyaq Coupé Respectline bude k vidění během řady letních akcí
  • Tato edice je oslavou rozmanitosti, rovného přístupu a inkluze
  • Duhové tóny obsahuje rovněž podsvícená maska Crystal Face

Škoda Auto představuje Škoda Enyaq Coupé Respectline, vůz charakterizovaný osobitými designovými prvky exteriéru i interiéru, jehož účelem je poukázat na důležitost ochrany lidských práv, úcty ke všem lidem a k životnímu prostředí. Jeho smyslem je podpora rovného a spravedlivého přístupu ke každému, bez ohledu na původ, národnost, věk, pohlaví, vyznání, sexuální orientaci, genderovou identitu či další rozdíly. Škoda Enyaq Coupé Respectline vznikl jako kolektivní dílo zaměstnanců společnosti Škoda Auto z různých oddělení a poprvé bude veřejně k vidění na Open Air koncertu České filharmonie 21. června. Dále se objeví na Pride Business Foru nebo Prague Pride Festivalu a dalších letních akcích doma i v zahraničí.

Martina Zimmermann, odborná koordinátorka diverzity ve společnosti Škoda Auto, říká: „Témata rovného přístupu, rozmanitosti a inkluze získala během posledních let na významu, což je důležitá zpráva jak pro jednotlivce, tak celou společnost. Respektování jeden druhého a úcta k jedinečnosti každého člověka je první předpoklad pro vzájemné porozumění, a to vede k mnoha dalším pozitivním hodnotám, ať už v oblasti mezilidských vztahů, ve firemní kultuře či dokonce ve zvýšení výkonnosti jednotlivých týmů i celých podniků. Je skvělé, že tyto hodnoty se nám ve spolupráci s kolegy z dalších oddělení podařilo převtělit do vozu Škoda Enyaq Coupé Respectline a věřím, že jeho poselství osloví co nejvíce lidí.

Škoda Enyaq Coupé Respectline: barevný zvenku i uvnitř

Na podobě vozu se podílela řada zaměstnanců společnosti Škoda Auto z různých oblastí – Technického vývoje, Výroby a logistiky či oblasti Lidé a kultura, přičemž celý projekt byl vedený týmem Komunikace. Základem je sériový elektromobil Škoda Enyaq Coupé, který má umocněný vzhled díky nápaditému barevnému řešení a osobitým designovým prvkům v interiéru. Na původní bílou barvu, symbolizující jednotu všeho živého na zemi, byly naneseny barevné elementy tak, že vytvářejí barevný přechod v bezpočtu odstínů – stejně pestrý a neohraničený je i život sám. Duhové tóny obsahuje rovněž podsvícená maska Crystal Face.

Svislé lamely a horizontální linku masky osvětluje 131 bílých a barevných diod. Přední světlomety s pokročilou technologií Matrix LED a zadní svítilny Top LED zajišťují jedinečný uvítací efekt. Zároveň bylo ve spolupráci s oddělením Designu vytvořeno logo Respectline, které se nachází v interiéru i v exteriéru vozu. Například na sedadlech nebo na volantu, kde je zasazen křišťál s logem Respectline od tradiční české sklářské společnosti Preciosa. Škoda Enyaq Coupé Respectline bude poprvé k vidění na Open Air koncertu České filharmonie 21. června 2023. Ještě během června se s tímto ojedinělým vozem setkají rovněž návštěvníci Pride Bussines Fora a Letních slavností Česko-německé obchodní a průmyslové komory, v srpnu pak duhový elektromobil doprovodí celý Prague Pride Festival pořádaný ve dnech 7. až 13. 8. Designově unikátní vůz se zúčastní i dalších akcí nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí.

Technické parametry Škoda Enyaq Coupé iV (2021) 80 iV

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 653 × 1 879 × 1 621 mm, 2 001 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 135 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,1 kWh / 100 km
Cena od1 424 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze