Škoda Auto pracuje na integraci hlasové asistentky od Amazonu do svých vozů

Škoda Auto pracuje na integraci hlasové asistentky od Amazonu do svých vozů
  • V minulosti například automobilka Hyundai oznámila spolupráci s Google Home
  • Díky integraci hlasové asistentky by hlasové ovládání bylo flexibilnější

Technologické vychytávky v autech už nejsou jenom o velkých displejích nebo ovládání pomocí gest. Na scénu přichází jiné ovládání – hlasem. Většina automobilek má nějaké své hlasové ovládání. Některé i podporují český jazyk, jiné zase ne. Taková Škoda Auto logicky podporu českého jazyka má. Nyní to však vypadá, že domácí automobilka chce jít se svým hlasovým ovládáním ještě dále.

„Pracujeme na integraci Alexy, abychom poskytli lepší služby našim zákazníkům,“ řekl Petr Wehner, šéf firemního a digitálního vývoje.

Na mysli přitom měl hlasovou asistentu Alexu od společnosti Amazon. V minulosti už automobilky ukázali spolupráci s hlasovým asistentem třetí strany. Například Hyundai oznámil spolupráci s Google Home, skrz které dokážete auto nastartovat, zadat do něj cílovou adresu a podobně.

Kai Scheffs, vedoucí oddělení pro konektivitu ve Škodě Auto, na téma uvedla: „Nyní umějí auta reagovat jen na některé pokyny, zatímco s příchodem Alexy nebudou muset zákazníci tolik přemýšlet co říkají, podobně jako při využívání Siri od společnosti Apple. Celkově tak tato služba bude více flexibilní.“

Vypadá to na nový trend technologií v autech. Zůstává jen na jednotlivých automobilkách, jak se toho zhostí.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze