Škoda Auto odhalila název nového modelu

11
Škoda Auto odhalila název nového modelu
  • Jméno pochází z latiny a znamená „schody“ nebo „žebřík“
  • Scala je pro značku Škoda dalším velkým krokem v oblasti designu a techniky
  • První evropský model značky, který na pátých dveřích ponese stylizovaný nápis Škoda Scala, bude veřejnosti představen v závěru tohoto roku

Po první siluetě odhaluje nyní Škoda také jméno nového kompaktního vozu, které zní Scala. Jako první model značky Škoda v Evropě bude mít Scala uprostřed pátých dveří namísto loga značky nápis Škoda.

Škoda Scala

Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, zdůrazňuje: „S novým modelem Škoda Scala otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky Škoda. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že Scala má nejlepší šance k tomu, aby pro značku Škoda nově definovala segment A.“

S modelem Scala představuje Škoda nový emocionální design exteriéru i interiéru poprvé v sériovém provedení. Design vzbudil pozornost už na autosalonu v Paříži, a to díky studii Vision RS. S novým modelem učinila česká značka velký krok i po technické stránce, když nabízí inovativní prvky výbavy, které byly dosud běžné jen ve vozech vyšších tříd. Jméno Scala, pocházející z latiny, tedy nový vůz skvěle vystihuje. Do češtiny jej lze přeložit jako „schody“ nebo „žebřík“. S modelem Scala vystoupá Škoda hned o několik vývojových stupňů. Dokonale také ztělesňuje soubor hodnot značky, výstižně shrnutý pojmem „Smart Understatement“.

Nová Škoda Scala se vyznačuje i dalším novým a jedinečným znakem – jako první evropský sériový model značky zdobí záď tohoto kompaktního vozu namísto loga nápis Škoda, umístěný uprostřed pátých dveří.

Diskuze ke článku
Alex
Aha, takže SCALA je nástupcem RAPIDA. Škoda se stydí za svoje logo, že tam nechá jen název značky? A ta motorizace bude stejná, jako doposud, takže 1.0 TSI s velmi oblíbeným tříválcem. Už si lidi rezervujete tohle supr auto?
Freedy
Že to museli takhle tutlat, velké haló kolem Škoda VISION a teď je z toho Škoda SKÁLA. Při zachování motorizace to jsou šunty.
Venda
Takže je zase vše jinak, typická škodovka! Hold, když neumí vyrábět auta, tak se alespoň snaží o zajímavou reklamu. Každopádně k věci. Co se týče designu a motorizace, tak za mě jednoznačně zklamání!
Dino
Scala znamená schody jn aby to nebyli schody dolů. Ale desing a motorizace zůstanou stejně furt špatné to jméno nezachrání

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze