SEAT vstoupí na motocyklový trh. Premiéra eScooteru proběhne v Barceloně

SEAT vstoupí na motocyklový trh. Premiéra eScooteru proběhne v Barceloně
  • Koncept SEAT eScooter bude představen 19. listopadu na kongresu a veletrhu Barcelona Smart City Expo World Congress a my budeme u toho
  • SEAT začne prodávat svůj vlastní motocykl se 100% elektrickým pohonem jako ekvivalent skútrů 125 cm3 v roce 2020
  • Model eScooter bude k dispozici pro soukromé zákazníky i provozovatele služeb sdílení vozidel

SEAT zintenzivňuje své úsilí o podporování městské mobility a představením konceptu SEAT eScooter potvrzuje svůj záměr vstoupit na trh motocyklů. Společnost začne prodávat elektricky poháněný motocykl, který je ekvivalentem modelů se spalovacími motory 125 cm3, v roce 2020. Oficiální premiéra se uskuteční 19. listopadu v Barceloně během světového kongresu a veletrhu Smart City Expo World Congress a naše redakce bude u toho.

Předseda představenstva společnosti SEAT Luca de Meo uvedl, že „kvůli neustálému rozrůstání velkoměst je dosažení efektivní mobility jednou z hlavních výzev, kterou bude nutné překonat. Dnes činíme další krok v naší strategii městské mikrobility a potvrzujeme, že uvedeme na trh první elektrický skútr v historii značky.“

Barcelona je evropským velkoměstem s největším počtem motocyklů na obyvatele. Mobilita v jedné stopě zde má dlouhou tradici. SEAT proto vyvíjí tento koncept ve spolupráci s barcelonským výrobcem elektricky poháněných motocyklů Silence. Jednostopý SEAT s nulovými emisemi a tichým provozem bude nabízen soukromým zákazníkům i provozovatelům služeb sdílení vozidel.

Společnost SEAT již nabízí služby sdílení automobilů Respiro a navíc prodává elektrickou koloběžku SEAT eXS KickScooter powered by Segway, která je nabízena rovněž pro služby sdílení prostřednictvím startupu UFO. SEAT navíc nedávno představil koncepční vůz SEAT Minimó.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze