Rivian otevřel nabíjecí stanici, která rozhodně stojí za vidění

Stojí poblíž Yosemitského národního parku
Rivian otevřel nabíjecí stanici, která rozhodně stojí za vidění
Fotografie: Rivian
  • Nabíječka stojí v historickém městečku Groveland v Kalifornii, kde probíhala zlatá horečka
  • Rivian se soustředil na maximální udržitelnost, i proto jde o obnovení opuštěné čerpací stanice

V půvabném historickém městečku Groveland v Kalifornii, kde probíhala zlatá horečka, společnost Rivian, jak informuje v tiskové zprávě, obnovila opuštěnou čerpací stanici a vytvořila zde nabíjecí místo, s nímž se může v otázce atmosféry rovnat asi jen málokterá nabíječka.


Během hlavní turistické sezóny projíždějí Grovelandem denně tisíce návštěvníků, kteří se vydávají za dobrodružstvím do blízkého okolí, zejména na cestu do Yosemitského národního parku vzdáleného asi 40 kilometrů na východ. Nabíjecí stanice bude otevřena pro veřejnost (nejen elektromobilisty, kteří potřebují nabít) a nabídne řadu služeb denně od 7 do 19 hodin, přičemž majitelé vozů Rivian budou mít nepřetržitý přístup k vysokorychlostnímu nabíjení. Uvnitř najdou návštěvníci příjemné prostředí připomínající prostory Rivian v Severní Americe. K dispozici je salonek, kde mohou hosté posedět a odpočívat při četbě knih z místní knihovny. Nábytek je udržitelný, vyrobený například z upcyklovaných spacích pytlů a péřových kabátů z druhé ruky. Na místě je k dispozici také merchandise Rivian ke koupi, stejně jako bezplatná káva a stanice pro doplňování vody do lahví.

Venku pak návštěvníci najdou pět rychlonabíječek, toalety dostupné 24 hodin denně a vzdělávací hry, které učí nejen děti o udržitelnosti. „I když chceme, aby se lidé na své cestě pohybovali, chceme také zajistit, aby věděli, že když se zastaví na jednom z našich nabíjecích míst, čeká je příjemná zastávka,“ řekla Liz Guerrero. „Chceme, aby z toho lidé měli opravdu dobrý pocit a aby jim to zpříjemnilo cestu,“ dodala žena, která v Rivianu zastává post ředitelky životního prostředí.

Rivian obnovil opuštěnou čerpací stanici

Společnost Rivian investuje do rozšiřování nabíjecí sítě, aby vedla odvětví elektromobilů k lepším zážitkům z jejich vlastnictví,“ řekl Paul Frey z Rivianu a dodal. „Naše nová nabíjecí stanice v Yosemitech je nejnovějším a nejzajímavějším příkladem toho, jak rozšiřujeme naši síť Rivian Adventure Network, aby sloužila oblastem, které se s největší pravděpodobností objevují na vašich seznamech výletů.

Nabíjecí stanice poblíž Yosemitského národního parku je první z několika nabíjecích stanic typu „Charging Outposts“, které společnost Rivian, jež nedávno spojila své síly s Volkswagenem, plánuje otevřít v národních parcích a jejich okolí a v dalších oblastech s vysokou návštěvností po celé zemi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze