Tesle Model Y roste velká konkurence, o Rivian R2 je prý obrovský zájem

1
Tesle Model Y roste velká konkurence, o Rivian R2 je prý obrovský zájem
Fotografie: Rivian
  • Rivian údajně eviduje už „hodně přes 100 000“ objednávek na model R2
  • Měl by se přitom stát s cenou okolo jednoho milionu korun konkurentem například pro Teslu Model Y

Rivian R2 debutoval začátkem letošního roku, jak se můžete přesvědčit v našem obsáhlém představení, a nutno podotknout, že zaujal. To nyní potvrzuje Tim Fallon, viceprezident Rivianu pro výrobu. Jak totiž uvádí insideevs.com na základě zprávy rozhlasové stanice WGLT, během akce v továrně Rivian v Normalu v Illinois, která se konala v neděli, řekl, že předobjednávky na model R2 dosáhly „hodně přes 100 000“. Fallon prý dodal, že objednávky rostou organicky a již v březnu, během 24 hodin od otevření okna objednávek, bylo zaznamenáno více než 68 000 rezervací proti vratné záloze.

Design Rivianu R2 vychází z většího a staršího R1S, avšak dostal atraktivnější a dynamičtější tvary, vyjádřené hlavně přiznaným C-sloupkem

Podle WGLT by Rivian založený v roce 2009 měl začít přijímat další zaměstnance, aby splnil svůj cíl uvést R2 na trh v roce 2026 (vyrábět se má v nově budovaném závodě v Atlantě v Georgii). Cena vozu přitom činí 45 tisíc dolarů (v přepočtu asi 1 048 000 Kč), takže spadá do zhruba stejné cenové kategorie jako Model Y, na nějž hodně spoléhá Tesla.

Model R2 by měl přitom nabídnout podobné schopnosti jako mnohem dražší model R1, ovšem v kompaktním a dostupnějším balení. Je přibližně o 15 cm kratší než R1S a v nejúspornější verzi by měl na jedno nabití ujet zhruba 500 km. Bude se dodávat ve variantách (s jedním, dvěma a třemi motory) a v nejostřejší konfiguraci by měl zdolat stovku zhruba za 4 sekundy.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Vypada to libive za ty penize. Jenze je treba pocitat s tim, ze za dva roky budou ev velice pravdepodobne znatelne levnejsi nez dnes, takze pak uz ta cena zase tak skvela nebude.
Kazdopadne je, ale fajn, ze se jim zatim dari.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze