Renault 4 E-Tech Electric odhaluje první detaily

Renault 4 E-Tech Electric odhaluje první detaily
Fotografie: Renault
  • Elektromobil Renault 4 E-Tech před představením odhaluje několik detailů
  • Představí se na pařížském autosalonu 14. října.
  • Mezi odhalené prvky patří osvětlená maska a plátěná střecha
  • Renault 4 E-Tech elektrický stejně jako jeho předchůdce nabízí praktičnost a všestrannost

Jak bude vypadat připravovaný Renault 4 jsme mohli zčásti vidět na studii Renault 4ever Trophy, která se ukázala před dvěma lety na autosalonu v Paříži. Nyní se tedy po dvou letech od představení studie představí na stejném místě sériová podoba tohoto vozu.

Všestrannost jeho DNA

Původní Renault 4, jenž byl uveden na trh v roce 1961, je kultovním vozem, který způsobil revoluci na automobilovém trhu. Jako první sériový model značky Renault s pohonem předních kol se vyznačoval plochou podlahou, což bylo umožněno absencí převodového tunelu. Díky těmto vlastnostem se z něj stal víceúčelový vůz s velkým prostorem, ideální do města i na venkov, na všední dny i víkendy, do práce i na dovolenou. Vyvinutý tak, aby šel s dobou, v rychle se měnící společnosti, se rychle stal velmi úspěšným. S více než 8 miliony vyrobených kusů byl Renault 4 oblíbenou volbou ve více než 100 zemích.

Stejně jako jeho předchůdce je Renault 4 E-Tech elektrický všestranný. Se svým 100% elektrickým pohonem a charismatickým moderním designem jde s dobou. S délkou 4,14 m je Renault 4 E-Tech elektrický vedle modelu Renault 5 (3,92 m) dokonalým doplňkem elektrické modelové řady v segmentu B. Je založen na platformě AmpR Small, která dle automobilky Renault poskytuje nejlepší prostor na palubě ve své třídě, aniž by to bylo na úkor agility nebo komfortu. Elektrický Renault 4 E-Tech je vyráběný v závodě Maubeuge ve Francii a začne se prodávat v roce 2025.

Před oficiálním představením na pařížském autosalonu 14. října odhaluje Renault několik detailů vnějšího designu. Tento charismatický vůz je důmyslnou kombinací elegance a všestrannosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze