Rakousko chce zvýšit rychlostní limity na dálnicích pro majitele elektromobilů

2
Rakousko chce zvýšit rychlostní limity na dálnicích pro majitele elektromobilů
  • Rakouská vláda navrhuje zvýšit limity pro elektromobily v IG-L úsecích
  • Celková délka těchto úseků je 440 kilometrů

V Rakousku již delší dobu existují takzvané IG-L zóny. Zde bývá rychlost snížena kvůli omezení emisní zátěže. Při překročení rychlosti v těchto úsecích vám kromě pokuty za překročení rychlosti mohou policisté dát další dva tisíce eur za znečišťování životního prostředí. Celkem se jedná o síť zhruba 440 kilometrů dálnic. V těchto úsecích je rychlost omezena ze 130 na 100, případně 80 km/h. A právě v těchto úsecích by majitelé elektromobilů nemuseli respektovat ono snížení rychlosti a mohli by pokračovat rychlostí až 130 km/h.

BMW X5 40e

Rakouská vláda připomíná, že novinka v pravidlech by se týkala pouze elektromobilů – pro majitele hybridů či plug-in hybridů tak platí stejná pravidla jako pro řidiče aut se spalovacími motory. „Výjimkou pro elektromobily na úsecích IG-L chceme dát majitelům elektromobilů výhodu před majiteli klasických vozů s konvenčním motorem,“ sdělila rakouská ministryně pro udržitelný rozvoj Elisabeth Köstinger. Zda návrh úspěšně projde legislativním procesem zatím není jasné. Neví se ani, kdy by nová pravidla mohla začít platit.

Diskuze ke článku
Mike
Vlastně geniální nápad, držím palce, mě s dieselem celkem štve že musím jet většinou po dálnici jen 100 kou v okolí Lince :-D
Sam
Ještě že jsme to Rakousko -Uhersko před 100 lety rozbili, jinak bychom byli i my s těmi IG-L zónami v prdeli

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze