Pražská Brumlovka je Mekkou elektromobility. Přibyly zde další rychlonabíječky

1
Pražská Brumlovka je Mekkou elektromobility. Přibyly zde další rychlonabíječky
  • V pražském office parku BB Centrum hned vedle centrály O2 přibyly další dvě rychlonabíjecí stanice společnosti ČEZ
  • Ve stejné lokalitě, přesněji u centrály ČEZu, přitom už dvě rychlonabíječky fungují
  • Celkem je v lokalitě k dispozici už osm míst pro nabíjení elektromobilů

Rychlonabíjecích stanic není nikdy dost. Vzhledem k vzrůstajícímu počtu elektromobilů zejména v hlavním městě a zároveň zvyšující se kapacitě baterií je nutné rychle budovat i příslušnou infrastrukturu. I když se nyní ČEZ v rámci projektu TEN-T Evropské unie pro budování sítě rychlonabíjecích stanic zaměřuje zejména na hlavní silniční a dálniční tahy v Česku, nezapomíná ani na Prahu.

Pražská Brumlovka byla pro elektromobilisty vždy klíčovou lokalitou, byla zde dokonce jedna z prvních rychlonabíjecích stanic v Praze a přímo u centrály ČEZ jsou umístěny hned dvě. Zhruba 500 metrů odtud, v jiné části kancelářského komplexu BB Centrum na parkovišti u centrály O2, nyní ČEZ přidal další dvě rychlonabíjecí stanice. Jejich poloha je velmi výhodná, v okolí se totiž nachází centrály a velké kancelářské prostory mnoha důležitých firem. Kromě O2 je to například Microsoft, Moneta Money Bank, UniCredit Bank a mnohé další.

Jde o stejný typ nabíjecích stanic ABB, který používá ČEZ i jinde. K dispozici jsou tak nabíjecí standardy CHAdeMO a CCS s výkonem 50 KW a poté zásuvka pro Mennekes Typ 2 pro pomalejší dobíjení. K nabíjení je nutný opět čip ČEZ, tedy alespoň do té doby, než ČEZ zprovozní možnost jednorázového nabíjení.

Nová nabíjecí stanice ČEZ
Nová nabíjecí stanice ČEZ v pražském BB Centru před centrálou O2

Kromě čtyř rychlonabíjecích stanic jsou v rámci BB centra k dispozici také dvě standardní nabíjecí stanice, a to v garážích v budově Filadelfie a Delta. Na strategicky umístěné Brumlovce u kancelářských budov a na příjezdu z dálnice D1 je tak k dispozici celkem dvanáct míst pro nabíjení elektromobilů, což dává i ve špičce jistotu, že vždy nabijete. Alespoň prozatím.

Diskuze ke článku
Martin
V BB Centru jezdí i 2 elektrobusy v rámci jejich kyvadlové dopravy... tuším, že to byly první elektrobusy v celé Praze a nejsou zpoplatněny. Přál bych jim, aby i ty zbývající diesely dokázali vyměnit za další elektrobusy, dost se tam provozně hodí. Palec nahoru, snaha se cení!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze