Máme pro vás tip, kde v Praze rychle dobít elektromobil zdarma

1
Máme pro vás tip, kde v Praze rychle dobít elektromobil zdarma
Fotografie: fDrive.cz
  • V Praze stojí teprve 12 rychlonabíjecích stanic
  • Rychlonabíječka v ulici Limuzská na Praze 10 provozovaná společností Innogy je zatím zdarma
  • Nabídne rychlonabíjecí standardy CHAdeMO i CCS (Combo)

Počet veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily v Česku i hlavním městě neustále roste. V Praze a nejbližším okolí je již více než 60 veřejných nabíjecích míst, přičemž na jednom místě se mohou nabíjet většinou 2 nebo i 4 automobily zároveň. Další nabíječky jsou neveřejné, většinou v garážích kancelářských budov. Počet rychlonabíjecích stanic je ale stále malý, v Praze jich je pouze 12. Přitom se vzrůstající kapacitou baterií elektromobilů a exponenciálním růstem jejich počtu je stanic potřeba výrazně více.

Většina rychlonabíjecích stanic v Praze je provozována ČEZem nebo PRE a pro jejich použití musíte mít nabíjecí čip. Ani jeden z provozovatelů zatím nesplňuje zákonnou povinnost umožnit i jednorázové nabíjení. Pokud z nějakého důvodu čip nemáte a potřebujete rychle nabít svůj elektromobil, máme pro vás tip.

Na adrese Limuzská 19 na Praze 10, hned vedle kanceláří společnosti Innogy, je umístěna rychlonabíjecí stanice, která je prozatím zdarma a není potřeba žádná identifikace. K dispozici jsou rychlonabíjecí standardy CHAdeMO (elektromobily Nissan a Tesla s adaptérem) a CCS Combo (ostatní elektromobily s podporou rychlonabíjení). Využít můžete i klasický konektor Mennekes Typ 2.

Diskuze ke článku
Pfosser
Další možnost rychlonabíjení zatím zdarma je v těsné blízkosti Prahy a hodí se například pro nabití před cestou na Vysočinu a Moravu. Vedle Alberta v Čestlicích. Provozovatelem je eon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze