Společnost innogy spustila 100 veřejných nabíječek, další stovku chystá

4
Společnost innogy spustila 100 veřejných nabíječek, další stovku chystá
Fotografie: innogy
  • Společnost aktuálně provozuje 175 veřejných nabíjecích stanic
  • Soustředí se především na pomalé AC nabíječky s 22 kW, těch má celkem 167
  • Výstavbu v rámci dvou titulů spolufinancuje Evropská unie

Skupina innogy letos zprovoznila přes 100 nových pomalých nabíječek v rámci projektů Park & Charge Net a Olife Energy Net. Ty spolufinancuje EU prostřednictvím ministerstva dopravy a vznikaly především na zajímavých a turisticky atraktivních místech ve městech i rekreačních zónách. Nabíjecí hub s deseti přípojkami tak vznikl například u rodinného zábavného parku Mirakulum Milovice, nové stanice však vyrostly také například v Liberci, ve Starém Městě u Uherského Hradiště, v Ostravě-Vítkovicích, Chocni, Terezíně, Pelhřimově, Šumperku, Aši, České Třebové, Železné Rudě, Karlových Varech, Rozvadově, Havířově, Hradci Králové, Pardubicích nebo Brně.

Placení probíhá přes webové rozhraní nebo aplikaci innogy eMobilita a po letošním zlevnění patří k nejdostupnějším na trhu. Registrovaní klienti zaplatí na AC do 22 kW 7 Kč/kWh, na DC nad 50 kW pak 10 Kč/kWh. Jednorázové nabíjení bez registrace znamená vždy přirážku jedné koruny za každou kilowatthodinu.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Článek a nových nabíjecích bodech už máte, teď je ještě zbývá doplnit do mapy.
Tomáš Veselý
Tomáš Veselý
Dobrá práce Innogy. Sice se nemohou pochlubit nejrychlejší stanicí u nás a obecně nemají UFC nabíječky, ale cena za AC i DC je na dnešní dobu velmi rozumná a to se počítá 👍

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze