Innogy se pustilo do boje. Nabízí levnější nabíjení než velká trojka

24
Innogy se pustilo do boje. Nabízí levnější nabíjení než velká trojka
Fotografie: fDrive.cz
  • Společnost Innogy rozjíždí v Česku nabíjecí byznys a má vysoké tržní ambice
  • Po zpoplatnění nabíjení před rokem ovšem nasadila ceny mimo aktuální realitu
  • To se nyní mění a nový ceník se ostře pouští do konkurence

V situaci, kdy mají všichni tři dominantní poskytovatelé nabíjení u nás vlnu citelného zdražování, se rozhodl nový kůň se silným zázemím, společnost Innogy, rozvířit vody. Nové ceny za veřejné dobíjení platné od 28. 4. 2023 totiž výrazně klesly, dokonce pod úroveň PRE, která udržuje dlouhodobě nejnižší ceny z trojice dominantních poskytovatelů ČEZ, E.ON a PRE.

Při nabíjení přes aplikaci Innogy eMobilita totiž zaplatíte za kilowatthodinu na AC 7 Kč, na DC potom 10 Kč, samozřejmě včetně DPH. To je mimochodem v obou případech o korunu méně než u PRE. Neregistrovaní pak při jednorázovém použití stojanu zaplatí za obě rychlosti o korunu více, což je opět bezkonkurenční nabídka. Končí tak období, kdy se Innogy pokoušelo nalákat zákazníky nejdříve na jednotnou cenu 16 Kč/kWh za nabíjení na jakékoliv přípojce, od 1. 12. 2022 potom na stejné ceny jako u ČEZu; tedy 10/13 Kč pro registrované na AC/DC.

Velice jednoduchý ceník dostupný ve zmíněné aplikaci má přitom jedno specifikum; za rychlonabíjení je považována jakákoliv přípojka DC s výkonem nad 22 kW. To znamená, že stejně zaplatíte i za rychlejší nabíjení než obligátních 50/75 kW. V Česku už UFC nabíječku firma spustila, konkrétně 150 kW v Táboře u Datartu. Innogy dále buduje síť rychlých a ultrarychlých nabíječek 150 kW.

Diskuze ke článku
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Konečně 🙏🙏🙏🙏
Denys Khanzhyiev
Denys Khanzhyiev
Naposledy upraveno: 4. 5. 2023 18:37
Kdo to je to Innogy? Cim chce bojovat? 33 stanici vetsina z nich jsou wallboxy?
Ani mapu nemaji.
I Lidl ma vic nabijecek nez to Inno...
Muzou postavit jakou koliv cenu zadny vliv na trh to mit nebude.
Josef L
Josef L
Kupodivu Innogy má nejsilnější nabíjecí stanici v Táboře 145 kW, následně bude otevřena v Mladé Boleslavi 150 kW. Trochu zvláštní přístup, když v Praze a ve Středočeském kraji je soustředěno 55% elektroaut, ale budiž, každá nabíječka dobrá.
Jara Pihrt
Jara Pihrt
Bezkonkurenční nabídka? Lidl má cenu 6,90 a víc nabíječek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze