Innogy v Essenu ukázalo nové chytré nabíjecí stanice

Innogy v Essenu ukázalo nové chytré nabíjecí stanice
Fotografie: Innogy
  • Nové nabíjecí stanice nabíjí elektromobil výkonem až 22 kW
  • Vybaveny jsou Wi-Fi, Bluetooth a také připojením přes mobilní sítě

Mezinárodní veletrh E-world v Essenu se stal místem premiéry nové generace dobíječek od Innogy eMobility Solutions. Nová řada chytrých dobíječek eBox nabídne uživatelsky jednoduché, bezpečné a rychlé dobíjení s výkonem až 22 kW střídavým proudem v úsporném modulárním designu. Na trh bude novinka uvedena letos v dubnu.

Tím, že jsme se zaměřili výhradně na inteligentní dobíjení, znovu potvrzujeme příslušnost k předním poskytovatelům dobíjecích technologií. Při vývoji novinky jsme se zaměřili na tři hlavní kritéria: intuitivní ovládání, maximální inteligenci a celkovou bezpečnost a spolehlivost. Modulární design navíc umožňuje nákladově efektivní instalaci a snadnou aktualizaci hardwarových i softwarových komponent,“ říká Martin Herrmann, obchodní ředitel Innogy SE.

Novinka je nabitá moderními technologiemi, která z eBoxu dělá inteligentního pomocníka. Dobíječka se automaticky aktivuje a rozsvítí, když se k ní uživatel přiblíží a komunikuje s ním prostřednictvím barevných LED signálů. Lze ji také dálkově ovládat přes mobil.

Kromě pevného síťového připojení podporuje také Wi-Fi, Bluetooth či připojení přes mobilní sítě. Umí měřit odebrané kWh a umožňuje širokou škálu autorizačních a platebních metod. Při vývoji byl také kladen velký důraz na bezpečnost, a tak je samozřejmostí šifrování.

Nový eBox od Innogy bude dodáván ve třech variantách: s jednoduchým LED kroužkem, podsvícenými ikonami nebo s pětipalcovým dotykovým displejem. Všechny však spojuje intuitivní ovládání s jasně zobrazeným aktuálním statusem dobíjení. Instalace eBoxu je možná na zeď nebo do stojanu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze