Právě testujeme ultimátní luxus v podobě BMW i7 M70 xDrive

Právě testujeme ultimátní luxus v podobě BMW i7 M70 xDrive
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Jedná se o nejvýkonnější řadu 7 v historii značky
  • Kombinovaný výkon činí 660 koní
  • Testovaná verze stojí přes 5,5 milionů Kč

Toužíte po nové řadě 7 od BMW a zároveň si potrpíte na dynamiku srovnatelnou s o dost menšími modely se znakem M? Pak pro vás bavorský výrobce našel řešení, které pečlivě testujeme. Jedná se o BMW i7 ve vrcholné specifikaci M70 a rovnou říkáme, že to je nářez. I když se už nová řada 7 nevyrábí s legendárním benzinovým dvanáctiválcem, po uvedení elektrické alternativy je vše napraveno. Již dříve jsme testovali základní provedení M60 xDrive a už to umí na silnici velké divy. Co na tom, že pohotovostní hmotnost olizuje 2,7 tuny, když může být ve výbavě natáčení zadní nápravy a aktivní podvozek vyrovnávající náklony a fungující jako žehlička nerovností. Tentokrát ale máme ještě něco lepšího a M70 je přesně řízená silniční střela, se kterou si není radno hrát.

Předně je dobré zmínit, že s vozem jsme najeli již 200 km v kombinovaném provozu, a tak moc dobře víme, že v ostrém režimu Sport (a s deaktivovanou stabilizací) umí jet tento 5,3 metru dlouhý sedan bokem. Kdo ale nebude mít dost rychlé ruce a hromadu zkušeností s jízdou na limitu, ten se může brzy stát nedobrovolným návštěvníkem zdravotnického zařízení. BMW i7 M70 naštěstí umí jezdit i pomalu a do rychlosti 100 km/h by se dalo říci, že vlastně posádka neví vůbec o tom, že vůz je v pohybu. Podvozek zde opět předvádí dokonalou práci, žehlí mnohdy i to, co se dá jen těžko pochopit a v zatáčkách se i7 naklání jen decentně.

Kdo se naopak rozhodně spěchat, stejně jako my dostane možnost využít kombinovaný výkon 660 koní, pohon obou náprav a točivý moment 1 100 Nm! Ani nejde popsat, jaký zátah dokáže auto vykouzlit a jak moc dokážou být hlavy cestujících zatlačeny do nadměrně luxusních opěrek. Zadní část je vyhrazena pro VIP, a tak zde nechybí špičkový kino systém a masážní lehátko. Maximální rychlost verze M70 činí 250 km/h a kdo bude chtít potupit malé ostré hatchbacky světoznámých značek, může předvést zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 3,7 sekundy. Důležité je ale říci, že na rozdíl od veškerého zbytku produkce BMW z let minulých se zde nedostavuje polevení v zátahu. Díky tomu se může snadno stát, že od startu z místa uběhne 13 sekund a tachometr ukáže cifru 200 km/h. Na zbylé dojmy + video z toho nejlepšího v řadě 7 se těšte v testu.

Technické parametry BMW i7 M70 xDrive

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 5 391 × 1 950 × 1 544 mm, 2 695 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon485 kW, 660 koní, točivý moment: 1 100 Nm
Baterie105 kWh (101,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 195 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 18,4 kWh / 100 km, dojezd: 625 km
Cena od4 604 600 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze