Právě testujeme Mercedes-Benz EQS SUV 450 4Matic

Právě testujeme Mercedes-Benz EQS SUV 450 4Matic
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Jedná se o druhou nejúspornější variantu v modelové řadě EQS SUV
  • Vůz podrobíme testu Zaostřeno na spotřebu

Nedávno jsme vám jako první redakce v ČR mohli představit podrobné dojmy z nového Mercedesu-Benz EQS SUV, který ve verzi 560 patří k tomu nejlepšímu, co lze aktuálně od automobilky ze Stuttgartu zakoupit. Nyní jsme ale dostali možnost vyzkoušet slabší provedení, které je takřka základem nabídky. Nese označení 450 4Matic a otestujeme jej v oblasti spotřeby na našem kombinovaném okruhu. Opět se jedná o exemplář, na kterém se nešetřilo s výbavou, což je poznat zvenčí, uvnitř a samozřejmě i na výsledné ceně.

V kabině proto nechybí záplava dvoubarevné kůže nebo Hyperscreen. Ten je nejdražším příplatkem a rozhodně se vyplatí těm, kteří patří mezi technologické nadšence. Jízdní komfort nám zpříjemňuje adaptivní vzduchový podvozek, který navíc disponuje funkcí natáčení zadní nápravy v úhlu 10°. Tato vychytávka nám usnadňuje nejen klasické jízdní manévry, ale hlavně pomáhá při parkování. Obří EQS SUV tak šikovnější řidič dokáže zaparkovat i na místa, kde je to na první pohled prakticky nemožné.

Testovaná verze disponuje baterií o využitelné kapacitě 108,4 kWh, takže kdo bude mít stejně jako my lehčí nohu na pedálu akcelerátoru, dostane možnost na jeden nabíjecí cyklus ujet až 500 km. Uvidíme, jak se vozu povede na testovacím okruhu, kde je znatelné převýšení a část trasy vede i po dálnici D5.

Technické parametry Mercedes-Benz EQS SUV 450 4Matic

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 125 × 1 959 × 1 718 mm, 2 805 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon265 kW, 360 koní, točivý moment: 800 Nm
Baterie121 kWh (118,8 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 200 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 580 km
Cena od3 377 110 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze