Povozili jsme účastníky Track&Safety na okruhu v Audi e-tron. Jak akce probíhala?

Povozili jsme účastníky Track&Safety na okruhu v Audi e-tron. Jak akce probíhala?
  • Poslední a celkem páté kolo akce s názvem Track&Safety proběhlo v průběhu prosince na autodromu v Mostě
  • V průběhu dne byl k dispozici nejen profesionální instruktor Jakub Michalovič, ale také juniorský mistr Evropy v rallye – Filip Mareš

V průběhu prosince se na mosteckém okruhu konalo letos již páté kolo akce s názvem Track. Tato akce spadá pod projekt Tuning Bezpečně! a cílem akce je za doprovodu zkušených instruktorů dát návštěvníkům cenné rady a ihned je uvádět do praxe.

Redakce fDrive.cz na této akci byla přítomná, a to hned ze dvou důvodů. Prvním byl zájem ze strany návštěvníků zažít jízdu elektromobilem a druhým bodem byla přednáška o technologiích v moderních autech. Zatímco k druhému bodu nám stačila pouze televize a počítač, tak pro zkušební ukázku, jak funguje elektromobil, jsme zvolili Audi e-tron.

Reakce byla jen pozitivní. Vůbec se nejednalo o žádné rozepře mezi fanoušky silných spalovacích motorů, kteří elektromobilitu za každou cenu nesnášejí. A tak by to mělo být. Však každý si může koupit co chce a co mu vyhovuje. Celková atmosféra byla skvělá a lidem se velmi líbila dynamika, kterou elektromobily typu Audi e-tron mají. A samozřejmě existují i dynamičtější modely.

Přednáška na téma technologii v autech

Přednáška o technologiích byla pojatá spíše jako debata o tom, co dnes jaká automobilka nabízí a jak to ve skutečnosti funguje v reálném provozu. Došlo tedy nejen na asistenční systémy, ale také na hlasové asistentky, spárování auta s chytrým telefonem a tak podobně. Druhou přednášku měl na téma „jak být lepším řidičem“ Jakub Michalovič, který je mimo jiné instruktorem v AMG Driving Academy. A právě on společně s Filipem Marešem (ano, Filip Mareš, juniorský mistr Evropy v rallye) lidem dávali cenné rady, jak zacházet s autem. A to nejen na okruhu, ale všeobecně.

Příští kolo Track&Safety se koná 13. 2. 2020 opět na okruhu v Mostě. Naše redakce tam nebude chybět a k vidění a samozřejmě i k svezení bude na místě nějaký ten elektromobil. Přítomen bude i Jakub Michalovič, takže pokud chcete být lepším řidičem, tak máte o motivací více, proč se akce zůčastnit. Veškeré podrobnosti najdete na facebookové události této akce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze