Porsche pracuje na elektrifikovaném Boxsteru. Proč není spokojeno s jeho fungováním?

Porsche pracuje na elektrifikovaném Boxsteru. Proč není spokojeno s jeho fungováním?
  • Největším problémem pro jízdní vlastnosti je hmotnost
  • Spekuluje se, že v roce 2021 by na trh mohl dorazit elektrický Macan

Dokonalé jízdní vlastnosti prakticky nikdy nesouvisí s výkonem, ale především s hmotností a jejím rozdělením. Krásným příkladem je například Toyota GT86 nebo Subaru BRZ. Pokud bychom šli dále, jedna z nejřidičtějších aut nabízí Porsche.

Porsche má ve své nabídce například plug-in hybridní Panameru i Cayenne a prvním elektrickým autem je Taycan. Tlak na plnění emisí ze strany Evropské unie je velký, a tak i Porsche musí myslet na budoucnost. Nabízí se elektrifikace vozů, jako je Cayman nebo Boxster. Německá automobilka tuto cestu již testuje, ale dle prvních výsledků se v brzké době elektrifikace u těchto aut nedočkáme, jak informuje motor1.com.

Jakákoli elektrifikace přináší kila navíc. A je jedno, zda jde o mild-hybrid, hybrid nebo plug-in hybrid. Samozřejmě, že plug-in hybrid přináší zdaleka nejvíce kilogramů, ale i ostatní cesty jsou pro Porsche problémem v jízdních vlastnostech. „Momentálně testujeme několik elektrifikovaných Boxsterů, ale jejich jízdní vlastnosti pro nás nejsou uspokojující. Finální rozhodnutí, zda se v testování bude pokračovat, nebo ne, nyní nemáme,“ řekl Michael Steiner vedoucí vývojového týmu.

Spekuluje se, že v roce 2021 by mohl na trh dorazit elektrický Macan a mluvilo se také o plug-in hybridním Porsche 911. Osobně si však myslím, že právě legendární model 911 bude posledním, který se kdy elektrifikace dočká, a Porsche raději nabídne elektrifikovaný pohon jinde.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze