Elektrický Macan by mohl dorazit už v roce 2021. Platformu bude sdílet s Audi

Elektrický Macan by mohl dorazit už v roce 2021. Platformu bude sdílet s Audi
Fotografie: Porsche
  • Elektrické Porsche Macan bude stát na platformě Premium Platform Electric, kterou Porsche sdílí s Audi
  • Výkon by se mohl pohybovat okolo 700 koní a Porsche chce nabízet Macan jak se spalovacím, tak s elektrickým motorem
  • Místopředseda automobilky Porsche, Lutz Meschke, předpokládá, že za pět let bude 30 až 40 procent prodaných Porsche na elektrický pohon

Porsche Taycan není rozhodně jediný elektromobil, který automobilka Porsche chce mít ve svém repertoáru. Máme se dočkat i elektrického Porsche Macan. Podle všeho by Macan mohl dorazit už v roce 2021 a spekuluje se o výkonu kolem 700 koní, jak píše autocar.co.uk.

Porsche Macan má stát na platformě PPE (Premium Platform Electric), na které bude své modely stavět také Audi. Podle slov místopředsedy Porsche, Lutze Meschkea, sdílení této platformy mezi Porsche a Audi šetří náklady o 30 procent oproti tomu, pokud by si každá automobilka vyvíjela vlastní platformu.

Porsche Macan ale nemá tak dobrou aerodynamiku, jak by bylo potřeba, a proto si tuto stránku auta vzali pod svá křídla technici, kteří stojí za aerodynamikou Porsche Taycan. Baterie má vážit okolo 600 kilogramů, což není dvakrát dobré pro dynamiku auta, ale má to i své výhody v podobě nízkého těžiště.

Porsche Macan dostalo facelift na podzim roku 2018, konkrétně čtyři roky po uvedení na trh. Nyní to vypadá, že Porsche bude chtít Macan nechat na trhu déle, než bylo původně v plánu. „Elektromobilita sice vzkvétá, ale v každé zemi rozdílným tempem, i proto budeme chtít zákazníkům dát na výběr, zda si koupí spalovací, nebo elektrický pohon,“ řekl Meschke. „I tak si myslím, že za pět let bude 30 až 40 procent prodaných vozů Porsche na elektrický pohon,“ dodal.

Porsche Taycan je ještě krásnější, než jsme si mysleli (autosalon Frankfurt 2019)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze