Podívejte se na Porsche Taycan. Nafotili jsme ho pro vás ve Frankfurtu

aktualizováno o video s dojmy z frankfurtského autosalonu
Podívejte se na Porsche Taycan. Nafotili jsme ho pro vás ve Frankfurtu
  • Porsche Taycan je první elektromobil od této německé automobilky
  • Papírový dojezd je díky 93,4kWh baterii 450 kilometrů

Porsche Taycan je jedním z největších lákadel letošního autosalonu ve Frankfurtu. Minimálně pro nadšence elektromobility, ale také pro Porsche, které má na svém stánku hned několik Taycanů v různých barvách. Na vlastní oči vypadá Taycan snad ještě lépe než na fotografiích. Porsche nenechalo nic náhodě a zahalilo jej do stejného designového směru jako své ostatní modely. Podívejte se na rozsáhlou galerii tohoto prvního elektrického Porsche.

Porsche Taycan je ještě krásnější, než jsme si mysleli (autosalon Frankfurt 2019)

Porsche vstoupí na trh s dvojicí verzí: Porsche Taycan Turbo S a Porsche Taycan Turbo. Silnější zrychlí z klidu na sto za 2,8 sekundy. Maximální výkon činí 750 koní a točivý moment 1 050 Nm. Nejvyšší rychlost je 260 km/h. Naopak nejvyšší výkon nabíjení činí 270 kW, což znamená, že za pět minut nabijete takové množství energie, které vám vystačí na dalších 100 kilometrů. Celá baterie je pak nabitá za necelých 23 minut. V případě nabíjení v garáži disponuje Taycan výkonem nabíjení 9,6 kW. Dojezd díky 93,4 kWh baterii Porsche papírově zvládne 450 kilometrů.

Ceny startují na 153 310 dolarech za variantu Turbo. V přepočtu jde tedy o 3,6 milionu korun. Verze Turbo S vás pak vyjde na 4,4 milionu korun. Prodeje startují v prosinci letošního roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze