Porsche ČR vloni dodalo rekordní počet aut. Prodeje přesáhly hranici 54 tisíc

Porsche ČR vloni dodalo rekordní počet aut. Prodeje přesáhly hranici 54 tisíc
  • U Volkswagenu dlouhodobě táhnou modely Golf, Passat a Tiguan
  • V případě značky Audi se nejvíce prodávají SUV – Audi Q3 a Q7
  • S logem SEAT lidi táhne nové SUV Ateca
  • Meziročně Porsche ČR prodalo o 2,3procenta více vozů

Společnost Porsche Česká republika, importér automobilů značek Volkswagen, Audi, SEAT a Volkswagen Užitkové vozy, loni opět zvýšila dodávky zákazníkům na celkových 54 144 vozů a dosáhla tak nového historického rekordu.

Zájem zákazníků o naše vozy roste již osmý rok v řadě a jsem velmi rád, že vloni jsme opět posunuli příčku o kousek výš,“ říká Vratislav Strašil, jednatel společnosti Porsche Česká republika. K tomu dodává: „Za tento skvělý výsledek bych chtěl velmi poděkovat všem zaměstnancům importérské organizace, stejně jako naší prodejní a servisní síti. Rozhodující slovo mají ale vždy nakonec zákazníci, a proto nás jejich důvěra mimořádně těší. Největší dík proto patří právě jim, ať již z řad firem nebo soukromých osob.“

Společnost dodala zákazníkům 54 144 vozů, což představuje meziroční nárůst o 2,3 %. Největší podíl na rostoucích prodejích měly jak dlouhodobé prodejní bestsellery, tak i novinky, které Porsche Česká republika vloni uvedla na trh. V případě Volkswagenu se největší oblibě těšil Golf, Passat a také Tiguan. U Audi to byla celá řada SUV modelů Q, kde největší zájem byl o Audi Q3 a Audi Q7. V rámci značky SEAT si pomyslnou zlatou medaili odváží loni představená Ibiza, velký zájem byl také o SUV Ateca, stálicí je nadále model Leon. Prodejům značky Volkswagen Užitkové vozy kraloval model Transporter. Skvěle odstartoval v loňském roce představený Crafter, a to přes to, že nebyly k dispozici verze se zadním pohonem kol, které rozšíří nabídku letos.

Vedle prodeje konvenčních vozidel vloni věnovala společnost Porsche Česká republika velkou pozornost rozvoji nových technologií, zejména elektromobilitě. Klíčovým projektem se stal Demo e-Car program představený v závěru roku. V rámci tohoto projektu Porsche ČR v následujících měsících bezplatně zapůjčí celkem 50 elektromobilů na dlouhodobé testování institucím a firmám. Cílem je zpopularizovat tento ekologický způsob mobility v očích odborné i laické veřejnosti. Porsche ČR spolupracuje také se společností CAR4WAY, od níž si mimo spalovacích aut můžete zapůjčit jeden z 15 elektrických Golfů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze