Porsche 911 elektrifikaci nejspíše nedostane. Možná se nedočkáme ani za deset let

Porsche 911 elektrifikaci nejspíše nedostane. Možná se nedočkáme ani za deset let
  • Hovořil o tom ředitel automobilky Oliver Blume
  • Čistě elektrický model s logem Porsche bude Mission E
  • Později by měl dorazit i elektrický Macan

Automobilka Porsche do elektrifikace jednotlivých modelů poměrně šlape. Hybridní Porsche Cayenne už je nějaký ten pátek v nabídce, stejně tak si můžete koupit hybridní Panameru, která je dokonce nejsilnější Panamerou. O Porsche Mission E, tedy čistém elektromobilu, se toho už ví také poměrně hodně. A nyní se také ví, že čistě elektrické Porsche 911 nedorazí, minimálně ne v následujících deseti letech.

Nová generace Porsche 911 už se testuje. Ta je sice postavena, aby byla na plug-in hybridní pohon připravena, ale podle všeho na něj nakonec nedojde. Ředitel Oliver Blume v rozhovoru s kolegy z Autocaru řekl, že neplánují do 911 nabídnou čistě elektrický pohon. Elektrifikaci však zvažují, a to i díky rostoucí poptávce.

S největší pravděpodobností jde především o obavy ze strany automobilky, že baterie přinesou do auta značnou hmotnost a legendární model by již nemusel být tak zábavný. Blume také sdělil, že 911 minimálně dalších deset let bude mít pod kapotou spalovací motor.

Každopádně pokud zákazníci Porsche budou chtít čistě elektrický model, budou moci sáhnout po Porsche Mission E. Následovat by měl také Macan s čistě elektrickým pohonem. Zákazníci tedy budou mít u Porsche z čeho vybírat.

Zdroje: motor1.com, autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze