Poprvé jsme se očima pomazlili s malou šelmou. Cena startuje pod milionem korun

Poprvé jsme se očima pomazlili s malou šelmou. Cena startuje pod milionem korun
  • Jaguar E-PACE bude využívat infotainment systém InControl
  • Na výběr máte ze čtyř motorizací, šestiválec chybí
  • E-PACE už používá nové označování motorizací

Včera poprvé v České republice ukázal své přednosti a svěží křivky nový Jaguar E-PACE. A my jsme u toho pochopitelně nemohli chybět. Jaké trumfy má v rukávu?

Po designové stránce okoukal spoustu věcí od většího sourozence F-PACE a dle nás mu to nesmírně sluší, a to obzvláště v rudém laku, popřípadě v laku modrém, který měl na sobě náš testovaný F-PACE.

Jaguar říká, že model E-PACE se zaměřuje na technologie a jejich využití v reálném životě. Systém InControl patří k tomu nejlepšímu na trhu, o čemž jsme se už několikrát přesvědčili. Využívat v infotainmentu můžete i aplikace třetích stran jako například Spotify. E-PACE zvládne obsloužit i vaše zařízení, na kterých se připojíte díky integrované SIM kartě a Wi-Fi hotspotu. Celkem jde připojit až osm zařízení.

Přes infotainment nastavujete prakticky vše od klimatizačních podmínek přes nastavení auta, navigaci a tak dále. Před řidičem je též displej, který by sice mohl jít ještě o něco více přizpůsobovat, ale i tak je to krok kupředu. Obzvláště režim, kdy máte navigaci přes celou šířku, je velmi příjemný. Podrobněji jsme se všem technologiím, které bude E-PACE mít k dispozici, věnovali při testu většího sourozence F-PACE . A abych nezapomněl, nechybí ani podpora chytrých telefonů, kde přes aplikaci můžete sledovat různá data. To samé i přes webové rozhraní. A jestliže na ruce máte Apple Watch, tak zapojit můžete do hry i ty.

Parkovací asistent, 360 stupňová parkovací kamera, LED světlomety, hlídání jízdního pruhu, adaptivní tempomat nebo head-up displej, kde vidíte všechny potřebné informace včetně toho, kdo vám zrovna volá – to vše můžete ve svém novém jaguaru mít také. Co se nám obzvláště líbí je náramek, kterému Jaguar říká Activity Key. Jde o vodotěsný a nárazuvzdorný náramek s integrovaným RFDI transpondérem, který řidiči umožňuje zamknout klasický klíč uvnitř̌ vozu a věnovat se oblíbenému běhu, plavání nebo cyklistice. Jakmile Activity Key aktivujete tím, že ho přidržíte u horní hrany prostoru pro umístění registrační značky na pátých dveřích, dojde k deaktivaci všech normálních klíčů, které jsou ve voze.

Jaguar E-PACE měří na délku 4 395 mm a je velmi osobitý, podobně jako elektrický Jaguar I-PACE, kterého se dočkáme příští rok. Charakterizovat jej lze například krátkými převisy 882 mm vpředu a 832 mm vzadu a rozvorem 2 681 mm. Základní objem zavazadlového prostoru dosahuje 577 litrů díky sofistikovanému systému zavěšení zadních kol Integral Link. Za příplatek si můžete objednat i nastavitelné tlumiče.

Motor Výkon /
točivý moment
Pohon Počet válců Převodovka Cena s DPH
D150 2.0 l 150 koní /
380 Nm
předních / všech kol 4 manuální / automatická 966 669,-
D180 2.0 l 180 koní /
430 Nm
všech kol 4 manuální / automatická 1 093 235,-
D240 2.0 l 240 koní /
500 Nm
všech kol 4 automatická 1 451 516,-
P250 2.0 l 249 koní /
365 Nm
všech kol 4 automatická 1 171 159,-
P300 2.0 l 300 koní /
400 Nm
všech kol 4 automatická 1 461 922,-

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze