Elektrifikované modely od Land Roveru dorazí po roce 2020

Elektrifikované modely od Land Roveru dorazí po roce 2020
  • První elektrifikovaný vůz od Land Roveru dostane plug-in hybridní jednotku
  • Sourozenecká automobilka Jaguar už má i čistý elektromobil v podobě modelu E-PACE

Jaguar už svůj elektrický model má. Představení se odehrálo na ženevském autosalonu, jmenuje se Jaguar E-PACE a nabídne dojezd až 500 kilometrů, výkon 400 koní a cenu pod 2,5 miliony korun. Na trh má dorazit už příští rok, ale vše nasvědčuje tomu, že se tak stane až začátkem roku 2019.

Logická otázka je: když Jaguar elektrický model má, kdy ho bude mít i Land Rover? Podle našich informací se elektrifikace jisto jistě dotkne i jeho. První přijde plug-in hybridní model. Stane se tak po roce 2020, kdy chce Land Rover elektrifikovat své modely. Smysl to dává hned z několika důvodů. Jednak veškerá konkurence už plug-in hybridní modely má, ať už jde o Audi Q7 e-tron, BMW X5 40e nebo Mercedes GLE 500e. BMW chystá i X7, které též dostane plug-in hybridní pohon.

A za druhé tu jsou flotilové emise. Land Rover stále nabízí velké motory, a tak se produkované emise musí někde stlačit dolu. K tomu vede právě elektrifikace, ať už částečná, nebo úplná. Volvo slíbilo, že od roku 2019 bude mít všechny své modely elektrifikované. Nepůjde čistě o elektromobily, ale budou mít ve svých útrobách elektromotor.

BMW zase řeklo, že do roku 2025 chce mít 25 elektrifikovaných modelů. Svůj elektromobil staví i Aston Martin, a tak je otázkou času, kdy dojde i na ostatní automobilky.

Jaguar I-PACE 2018

Rozměry4 682 × 1 895 × 1 565 mm, 2 133 kg
Výkon294 kW
Baterie90 kWh
Dojezd480 km (WLTP)

Zdroj: qz.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze