Starý Land Rover Defender může být elektromobilem. Stačí k tomu jen dvě věci

Starý Land Rover Defender může být elektromobilem. Stačí k tomu jen dvě věci
Fotografie: Twisted
  • Cena přestavby přesahuje částku 5 milionů Kč
  • Zájemce musí dodat svůj vlastní Defender k přestavbě
  • Elektrická varianta ujede v nejvyšším provedení skoro 290 km

Patříte mezi fanoušky starých klasik a líbila by se vám stará generace Defenderu, která by měla čistě elektrický pohon? Pak tu pro vás máme nový výtvor od britské společnosti Twisted. Píše o něm moveelectric.com a k přestavbě jsou potřeba jen dvě věci – váš starý Defender a také hodně peněz. Vestavba je vhodná všechny dostupné délky karoserie. Nesou označení 90, 110 a 130 a u první z nich lze čekat bateriový set s kapacitou 61 kWh. To bohatě postačí k dojezdu lehce přes 220 km. U delších řad 110 a130 pak bude k dispozici 81kWh baterie, se kterou půjde ujet necelých 290 km. Celkový výkon soustavy činí 268 koní a na výběr jsou jízdní režimy Eco a Sport.

Elektrický Land Rover Defender poskytne AC nabíjení výkonem 22 kW a celá pohonná soustava je vodotěsná. S vozem tak půjde tiše a bezemisně projíždět až 900 mm hluboké brody. Baterie dostala systém regulace teploty, nechybí pohon všech kol a progresivní sada tlumičů. V základní výbavě se pak ocitnou 18" kola s terénními pneumatikami a multimediální systém s navigací + Apple CarPlay. Celá přestavba potrvá podle firmy Twisted rovné dva týdny a firma dbá na to, aby si každý Defenfer zachoval všechny typické vlastnosti.

Vůz je dodáván s dvouletou zárukou, na kterou navíc neplatí omezení kilometrů. Součástí ceny je i dvojice nabíjecích kabelů a již nyní je vyrobeno pár exemplářů pro americké zákazníky. Museli ale sáhnout hluboko do kapsy. Cena přestavby totiž činí 225 000 liber, což je v přepočtu 5,5 milionu Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze