Jaguar E-PACE se testuje v extrémních teplotách s rozdílem až 88 °C

Jaguar E-PACE se testuje v extrémních teplotách s rozdílem až 88 °C
Fotografie: Jaguar
  • Vůz odkroužil 400 kol na Nürburgringu
  • Nejnižší teplota při testování klesla pod -40 a nejvyšší překonala 48 °C
  • Závěrečný test v podobě světové premiéry proběhne už 13. července

E-PACE už se třese na svoji premiéru 13. července a Jaguar nechce nechat nic náhodě. Inženýři značky Jaguar totiž vystavili nový model nejrůznějším testům v mrazivém počasí severního polárního kruhu i v prachu a horku v Dubaji. Britská automobilka se také rozhodla kroužit s vozem v tzv. Zeleném pekle – na smyčce Nordschleife na Nürburgringu.

Během testovacího programu, který trval 25 měsíců, se vyrobilo přes 150 prototypů a testy probíhaly na čtyřech kontinentech. Nové SUV při testování čelilo teplotě - 40 °C za severním polárním kruhem a také vysokým nadmořským výškám a řekám v nejodlehlejších čínských provinciích. Nejvyšší teplota při testech byla 48 °C v Dubaji. Posledním testem byla velká voda, kdy model E-PACE vjel při testu brodění doprostřed půl metru hlubokého bazénu s vodou. Motor neběžel, všechny dveře zůstaly otevřené a vůz byl takto hodinu ponechán napospas lázni. Následně byl vůz opět nastartován a z bazénu vyjel.

Celkem musel vůz vydržet 400 kol na Nürburgringu a přes 120 tisíc hodin testování, na kterém se podílelo více než 500 inženýrů. Zajímavé by bylo srovnání s americkou automobilkou Tesla, která se potýká s problémy s kvalitou. Její data však dispozici nemáme.

Zdroj: media.jaguar.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze