Ford chce v autech pohodlnější sedadla než doma

  • Americká automobilka Ford se chlubí inovativním sedadlem
  • Pořídit si ho můžete ve třiceti různých provedeních a volit až z 20 komfortních funkcí
  • Pohodlnější sedadla ve voze než u vás v obývacím pokoji – to je cíl Fordu

O ergonomii sezení toho bylo napsáno již dost. A je jedno, zda se jedná o sezení za kancelářským stolem nebo doma při sledování vašeho oblíbeného pořadu v televizi. Každopádně stejně tak důležitá je ergonomie sezení v automobilu. Moc dobře to ví hlavně ti, kteří pravidelně za volantem urazí i několik stovek kilometrů denně.

A právě o ergonomii svých sedadel se rozpovídala automobilka Ford, která se chlubí tím, že její sedadla snesou ta nejpřísnější měřítka pro zdravé sezení a ještě vás k tomu například namasírují. Ale pojďme na to postupně.

Ford sedadlo

Americká automobilka tvrdí, že nevidí důvod, proč nemít ve vašem vozidle minimálně stejně pohodlné sedačky jako v obývacím pokoji. To dává velký smysl, pokud za volantem trávíte opravdu spoustu času. Sedačky, o kterých je řeč, se poprvé ukázaly v roce 2013 v modelech Fusion a Espace. Jedná se o sedadla nastavitelná hned v deseti různých směrech. Nechybí ani pokročilejší funkce jako, je masáž stehen nebo dolní části zad. Dále je zde bederní opěrka, která pomáhá snížit únavu.

Ford i dal opravdu záležet a celá sedadla jsou nově navržena z gruntu: od základní struktury přes výplně až po samotnou ergonomií a doplňkové funkce. Zdá se to až neuvěřitelné, ale sedadla můžete mít ve 30 různých provedeních a na výběr máte až z 20 komfortních funkcí. Pro lepší představu můžeme zmínit vyhřívaní, odvětrávání, masážní funkce, nastavitelnou bederní opěrku a tak dále.

Zdroje: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze