Podívejte se na první detaily elektrického MINI

Podívejte se na první detaily elektrického MINI
  • První kusy elektrického MINI budou k dispozici už od roku 2019
  • Dvě nákresy ukazují masku chladiče a design kol

Značka MINI uvolnila několik skic detailů prvního elektrického modelu tradiční britské značky. Po deseti letech pilotního projektu MINI E a po plug-in hybridním modelu MINI Cooper S E Countryman ALL4, který se prodává od roku 2017, přichází první elektrický model značky. Představuje další krok v elektrifikaci značky MINI a současně tím navazuje na strategii společnosti BMW Group pod názvem NUMBER ONE > NEXT.

MINI E

MINI je městská značka a elektrické MINI je tak logickým dalším krokem směrem do budoucnosti,“ říká Oliver Heilmer, šéf designu značky MINI. „Tyto první skici ukazují naši vizi autentického designu, který vytváří most mezi historií značky a její elektrickou budoucností.“

Skici ukazují masku chladiče chystané novinky. Její šestiúhelníkový tvar je typickým designovým prvkem značky MINI, ale uzavřené provedení je zcela nové. Protože za maskou nejsou chladiče, může být zavřena a zlepšovat aerodynamiku. Žlutý pás s logem E ve stejné barvě vytváří výrazný kontrast a jasně identifikuje, že jde o elektrické MINI. Druhý náčrt zobrazuje přitažlivý design kola elektrického MINI, který pochází z loňské studie MINI Electric Concept a dostane se tak do sériové výroby. Kola přebírají motiv žlutého pásu na mřížce chladiče a přidávají k němu vlastní asymetrické zakřivení.

MINI E

BMW Group již oznámila vývoj sériové verze čistě elektrického vozidla značky MINI. První z velkosériově vyráběných MINI s elektrickým pohonem na baterie budou dostupné od roku 2019 – přesně 60 let po představení prvního klasického Mini.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze