Plug-in hybrid MG EHS i historické modely můžete vidět na Prague Car Festivalu

Plug-in hybrid MG EHS i historické modely můžete vidět na Prague Car Festivalu
Fotografie: MG Motor
  • Prague Car Festival 2022 se uskuteční již tento víkend
  • Vidět tam můžete MG ZS nebo plug-in hybrid MG EHS
  • Podívat se ale můžete i na historické vozy značky MG

Začátkem léta vstoupila značka MG na český a slovenský trh se dvěma modely. První je ZS, který je tu zatím k dispozici jen se spalovacími motory, ale v západní Evropě se již prodává i v plně elektrické verzi ZS EV. Ta k nám dorazí napřesrok. Druhým modelem, se kterým značka MG vstoupila na náš trh, je plug-in hybrid MG EHS. Jde o SUV na horní hranici kompaktních SUV, které mezi srovnatelnými vozy s plug-in hybridním pohonem zaujme mimo jiné i příznivou cenou.

Značka MG se v rámci svého vstupu na trhy Česka a Slovenska v závěru října ukáže na známé motoristické akci PRAGUE CAR FESTIVAL 2022. Ta se bude konat v Praze na výstavišti v Letňanech od 29. do 30. října se budou moct blíže seznámit s novými modely ZS a EHS, ale také s historickými modely, které doplní expozici značky MG. Právě 98letá historie plná rekordů a úspěchů na závodní dráze je něco, čím se značka MG může také pochlubit. Takže jistě bude na co se dívat. Pro návštěvníky Prague Car Festivalu je pak připravena soutěž o zapůjčení vozu MG ZS na víkend.

Nové MG ZS EV

Nové ZS prošlo na jaře 2020 modernizací, plní roli skvělého zástupce segmentu B-SUV a nabízí velmi dobrou hodnotu za vynaložené peníze. ZS je současně obchodně nejúspěšnějším modelem MG a vůz byl pečlivě testován, a tedy také laděn v Evropě na britských silnicích. Kromě vysoké úrovně bezpečnosti si při jízdě posádka vychutná ideálně variabilní interiér a velký zavazadlový prostor. K pohonu slouží dva zážehové motory: menší přeplňovaný přímovstřikový tříválec o objemu 1,1 litru nabízí výkon 82 kW, větší čtyřválec 1,5 litru. Kromě toho ale nejnověji existuje také elektrická verze ZS EV. Ta nabízí výkon 115 kW a na jedno nabití ujede až 440 km. Cena MG ZS začíná na 425 000 Kč, což je velmi příznivá cena při současné situaci na trhu. Jsme tedy zvědaví na českou cenu elektrické verze, protože předpokládáme, že by mohlo jít o jeden z nejdostupnějších elektromobilů.

Plug-in hybrid MG EHS

Nové EHS hned na první pohled zaujme atraktivním designem jasně ukazujícím na jeho SUV schopnosti. Při vývoji byla věnována značná pozornost kvalitě a výběru špičkových materiálů palubní desky i celého komfortního interiéru. Centrální dotyková obrazovka infotainmentu se chlubí úhlopříčkou 10,1". Z výběru bezpečnostních technologií stojí za zmínku MG Pilot, který zastřešuje hned několik důležitých asistenčních systémů najednou a který dokáže do rychlosti 19,2 km/h auto sám zastavit. K detekování prostoru před vozem EHS využívá kombinace kamery a radaru. K pohonu HS / EHS slouží zážehový přeplňovaný čtyřválec 1,5 l s výkonem 119 kW, nebo ve verzi PHEV plug-in hybridní hnací jednotka, která nabízí systémový výkon 190 kW. Čistě elektrický dojezd na jedno nabití činí 52 km. Cena MG EHS začíná na 889 000 Kč. Značka MG si věří i po stránce kvality a podle zástupců značky se směle vyrovná tradičním evropským, korejským i japonským značkám. To dokazuje i nadstandardní 7letou zárukou na své vozy.

MG nabídne i levný elektrický hatchback a kombík

Na elektrické modely značky MG, které na český trh dorazí příští rok, se těšíme nejvíce. Kromě SUV s elektrickým pohonem MG ZS EV by totiž měly dorazit i modely MG4, což bude dostupný elektrický hatchback, a MG5, tedy možná první elektrické kombi na trhu. Na to se jistě čeští chalupáři toužící po elektromobilu velmi těší.

Technické parametry MG EHS 1,5T PHEV

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 574 × 1 876 × 1 685 mm, 1 812 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon190 (119 + 90) kW, 258 (162 + 122) koní, točivý moment: 370 Nm
Baterie16,6 kWh
Nabíjenípalubní: 3,7 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 1,8 l / 100 km
Cena od887 940 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze