Plánujete si pořídit Teslu? Vyzkoušeli jsme, jak nákup probíhá

Plánujete si pořídit Teslu? Vyzkoušeli jsme, jak nákup probíhá
  • Jde o podobný způsob prodeje jako u konkurenčních automobilek
  • Samozřejmostí je podrobná konfigurace, ať už v designovém studiu, anebo na jednom ze dvou počítačů
  • Prodejce je připraven vám zodpovědět veškeré dotazy, které stojí v cestě, aby ve vaší garáži stál vůz této značky

Vozy značky Tesla se těší velké oblibě, a to i u nás v Česku. Paradoxně automobilku znají hlavně ti, kteří se na ně mohou jenom koukat, protože věku potřebného pro získání řidičského oprávnění ještě nedosáhli. Podle našich informací u nás jezdí více jak 200 vozidel od této americké automobilky. Svůj showroom v České republice však Tesla nemá, a tak jsme vyrazili do Vídně, abychom zjistili, jak celý proces, když si jdete Teslu koupit, vypadá.

Ve Vídni má Tesla showroomy hned dva. Naše cesta vedla na Wallnerstraße 3. Ihned po příjezdu na vás dýchne atmosféra podobná té v Apple Storu, a to nutně nemusíte mít telefon s nakousnutým jablkem ve znaku v kapse. Podobnost Tesly a Applu je zřejmá na první pohled.

V interiéru najdete podobný čistý design, bíle stoly a na nich, jak jinak, iMacy. Nejsou tam jen na ozdobu. Procházíte na nich kompletní konfiguraci vámi vybraného auta, ale pojďme postupně. Ještě před konfigurací si zvolíte jeden ze dvou momentálně prodávaných modelů, tedy Teslu Model S nebo Teslu Model X. Jakmile máte vybráno, můžete se posadit k iMacu a začít konfigurovat, případně si stoupnou ke stěně, kde vidíte kompletní nabídku laků a čalounění. Tesla tomu říká Design Studio. K dispozici je dotýkový širokoúhlý monitor, kde si daný model můžete konfigurovat, tedy volit lak, čalounění, kola či různé pakety. Najdeteho v Design studiu. Nemyslíme tím však iMac, které najdete v showroomu také.

Chválíme, že konfigurátor umí i vypočítat, kolik vás bude provoz Tesly stát při vaši ceně za elektřinu a počtu najetých kilometrů. Samozřejmostí je i ukázka, jak dlouho Teslu budete nabíjet z různých druhů nabíjecích stanic. Jako zákazník dostanete kompletní informace, které potřebujete, ale vsadím se, že člověk, který si Teslu jde koupit, už nějaké informace má. A pokud ne, nevadí. Dostane kávu, jak jinak než do stylového kelímku s logem Tesla, a prodejce se mu bude plně věnovat.

V showroomu je k vidění nejen Tesla Model S a Model X, ale také pouhý podvozek a motory z Modelu S. Každý se tak může podívat, že konstrukce elektromobilu je opravdu jednoduchá. Nechybí ani Supercharger. Pokud si schůzku domluvíte dopředu, tak není problém si zarezervovat i zkušební jízdu v modelu, který vás zrovna zajímá.

Applu velmi podobný designový styl funguje. Minimálně výsledky Applu tomu nasvědčují. Od zkušených prodejců se na místě dozvíte všechny informace, které doma u konfigurátoru těžko zjistíte, abyste měli jasnou představu o tom, zda koupě jakéhokoli modelu od Tesly je pro vás dobrá volba či nikoli.

Pokud se rozhodnete pro skladový vůz, tak budete skládat zálohu 1 000 eur a auto dostanete zhruba do 30 dnů. Pokud se rozhodnete pro zcela nové auto, pak výše zálohy vzroste na 25 000 eur. Celý proces je zakončen zaplacením zálohy a vysvětlením, jak funguje účet MyTesla, kde můžete sledovat, v jakém stádiu dodání vaše nová Tesla je a kdy ji zhruba dostanete. Předběžný termín dodání se vždy zobrazuje i přímo v konfigurátoru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze