Pininfarina Battista je elektrický hypersport s výkonem 1 900 koní

Pininfarina Battista je elektrický hypersport s výkonem 1 900 koní
  • Automobil by měl být představen v březnu příštího roku v Ženevě
  • Z nuly na sto to zvládne za méně než dvě sekundy
  • Maximálka se pohybuje nad 400 km/h
  • Teoretický dojezd by měl být 480 kilometrů

Původně byl automobil vyvíjen pod označením PF0. Nyní firma oznámila, že ponese jméno Battista po zakladateli firmy Giovanni Battistovi. Designové studio Pininfarina je po bezmála 90 letech existence jedním z nejslavnějších jmen v automobilovém průmyslu. Zatímco karoserii samozřejmě designovala a bude vyrábět společnost Pininfarina, pohonné ústrojí dodá chorvatská firma Rimac Automobili, která již vyvinula vlastní elektrický sportovní vůz a spolupracuje například s automobilkou Porsche.

Pininfarina Battista

Deklarovaný výkon vozu je 1 900 koňských sil a maximální točivý moment má hodnotu 2 666 Nm. Tuto velkolepou dávku energie dokáže auto využít ke zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 2 sekundy. Maximální rychlost je více než 400 km/h a elektromobil je na jedno nabití schopen ujet více než 480 kilometrů. Nabití vybitého akumulátoru na 80 % má trvat jen 40 minut.

Pininfarina Battista

Sériová výroba vozu Pininfarina Battista začne v roce 2020. Počítá se s vyrobením 150 kusů, které budou po padesáti prodávány ve Spojených státech, v Evropě a na Blízkém východě. Cena se má pohybovat mezi 2 a 2,5 miliony amerických dolarů, což je v přepočtu asi 46 až 57 milionů korun. Automobil by měl být představen v březnu na výstavě Geneva Motor Show. Pininfarina tvrdí, že to bude nejrychlejší a nejsilnější věc na čtyřech kolech, která kdy vzešla z Itálie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze