Peugeot Partner dostal i-Cockpit i podporu Apple CarPlay a Android Auto

Peugeot Partner dostal i-Cockpit i podporu Apple CarPlay a Android Auto
  • Peugeot Partner si od osobních modelů Peugeot poprvé bere oblíbený i-Cockpit
  • Osmipalcový infotainment podporuje jak Apple CarPlay, tak Android Auto
  • Na výběr bude z pěti pohonných jednotek, při startu prodeje jsou dostupné pouze naftové motorizace
  • Cena startuje na 390 tisících korun

Spojit užitečné s příjemným, každý den usedat za volant s radostí, optimalizovat svůj čas, cítit se v bezpečí a zvládat jakékoli jízdní podmínky – to je nabídka, kterou si značka Peugeot slibuje od uvedení nového vozu Peugeot Partner. Ten si některé prvky vzal z osobních vozů s logem Peugeot, a tak se vůbec poprvé můžeme těšit na i-Cockpit v interiéru užitkového auta od Peugeotu. Tímto trendem se vydává například i Mercedes, který do Sprintera dává nejnovější infotainment MBUX, který najdeme například ve třídě A.

K dnešnímu dni bylo i-Cockpitem vybaveno více jak 5 milionů vozidel a Peugeot Partner pomůže toto číslo ještě navýšit. Novinka podporuje jak Apple CarPlay, tak Android Auto, které zužitkují osmipalcový dotykový displej. Do výbavy si můžete dát také senzor přetížení. Auto pozná, jakmile do nákladového prostoru naložíte větší hmotnost než byste měli, a upozorní vás.

Nový Peugeot Partner navazuje na 20letý příběh robustních vozů vysoké kvality, prověřených uživateli. Po úspěchu našich posledních produktů, kdy se na trhu prosadily modely SUV jako Peugeot 2008, 3008 a 5008, a hned po nich nastoupil nový Peugeot Rifter, jsme museli naši představu o užitkovém vozu přizpůsobit stejné ambici: přijít na trh s převratným, inovativním a ojedinělým vybavením vozu. A tak došlo k tomu, že se naše emblematická kabina Peugeot i-Cockpit stala na přání našich zákazníků součástí sériového vybavení nového vozu Peugeot Partner. Uživatel v tomto jedinečném voze vysoké kvality nalezne syntézu praktičnosti a potěšení z jízdy,” řekl Jean-Philippe Imparato, generální ředitel Peugeot.

Peugeot Partner je vybaven elektrickou parkovací brzdou, systémem pro rozpoznání dopravního značení i hlídáním jízdního pruhu. V noci se budou hodit automatické dálkové světlomety nebo hlídání mrtvého úhlu. Potěší navigační systém v češtině s doživotní aktualizací mapových podkladů Evropy zdarma. Rozměry vozu s délkou 4,40 m u verze L1 garantují optimalizovanou délku ložné plochy 1,81 metru. Tato délka umožňuje naložit dvě europalety o kapacitě od 3,30 m3 do 3,80 m3 podle zvolené verze. Tyto hodnoty jsou ještě vyšší u verze L2, jejíž délka činí 4,75 m. Nabízí délku ložné plochy 2,16 m a objem nákladového prostoru mezi 3,90 m3 a 4,40 m3.

Později bude na výběr z benzinové dvanáctistovky o výkonu 130 koní s automatickou převodovkou nebo o výkonu 110 koní s šestistupňovou manuální převodovkou. Naftové motorizace jsou k dispozici ihned a zastupuje je trojice motorů šestnáctistovek ve výkonovém rozpětí od 75 do 130 koní. Cena startuje na 390 tisících korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze