Peugeot láká na akční nabídku a pochvaluje si poptávku po elektrických LCV

Peugeot láká na akční nabídku a pochvaluje si poptávku po elektrických LCV
Fotografie: Peugeot
  • Za uplynulých osm měsíců Peugeot na trhu lehkých užitkových vozů meziročně posílil o 10 %
  • Značka dodává, že se firemní klienti stále více přiklánějí k elektrickým verzím

Peugeot se v tiskové zprávě pochlubil s tím, že prodej lehkých užitkových vozů (LCV) začíná po loňském útlumu znovu nabírat na obrátkách. Za uplynulých osm měsíců Peugeot na trhu LCV meziročně posílil o 10 % a postoupil v žebříčku automobilek o jednu příčku na páté místo s tržním podílem 7,7 %, na čemž se měl pozitivně podepsat zejména facelift kompletní užitkové řady. Značka chce navíc prodeje podpořit akcí „7 dní Peugeot Professional“, která proběhne od 14. do 20. října.

Značka z koncernu Stellantis dodává, že od ledna do konce srpna letošního roku registrovala na českém trhu 1 179 lehkých užitkových vozů, což je o 107 (10 procent) více než za stejné období roku 2023. Peugeot navíc může mít radost z toho, že zaregistroval růst nejen z pohledu prodejních objemů, ale roste také poptávka po vyšších úrovních výbavy a nadstandardních doplňcích. Kromě toho jsme se také dozvěděli, že se firemní klienti stále více přiklánějí k elektrickým verzím, na což by mohly mít vliv i dotace pro firmy, o nichž se vše důležité dozvíte v našem podrobném článku a ve videu níže.

Chcete levnější elektromobil? Poradíme, jak na DOTACE!

Po mnoha měsících, kdy jsme bojovali s nedostatečnou výrobou, se na trhu LCV dostáváme znovu do hry o čelo žebříčku. Probojovat se z ‚TOP 5‘ ještě výš bude vyžadovat velké úsilí, ale facelift modelové řady LCV je natolik povedený a naše plánovaná akční nabídka „7 dní Peugeot Professional“ natolik silná, že máme důvod k optimismu. Zájem je zejména o náš největší model, Peugeot Boxer s novým dieselovým motorem. Roste ale i počet klientů, kteří zvažují elektrický pohon. A právem. Nezávislá analýza nákladů totiž potvrdila, že z hlediska provozních nákladů vykazuje E-Boxer po pěti letech používání výhodnější hodnoty než dieselová verze,“ říká Lukáš Hošek, ředitel B2B pro značky Stellantis.

Akční nabídka „7 dní Peugeot Professional“

Kompletní modelová řada Peugeot – Boxer, Expert, Partner – bude v rámci nabídky „7 dní Peugeot Professional“ nabízena s kompletním servisem a zárukou na 4 roky. Peugeot dodává, že jeho zákazníci navíc získají ke každému zakoupenému užitkovému vozu sadu zimních pneumatik zdarma. Nabídku akčních výhod pak završuje úvěr s nulovým navýšením. Akce „7 dní Peugeot Professional“ proběhne v celé koncesionářské síti Peugeot od 14. do 20. října 2024.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze