Peugeot uspěl ve veřejné zakázce a dodá DPP elektrické a plug-in hybridní vozy

Peugeot uspěl ve veřejné zakázce a dodá DPP elektrické a plug-in hybridní vozy
Fotografie: Peugeot
  • Jde celkem o 11 elektrických a plug-in hybridních vozidel
  • Dodána budou ještě do konce letošního roku
  • DPP tím činí další krok směrem k modernizaci a ekologizaci vozového parku města Prahy

Peugeot oznámil uzavření zajímavé veřejné zakázky. V jejím rámci do konce roku 2024 dodá Dopravnímu podniku Hlavního města Prahy (DPP) celkem 11 elektrických a plug-in hybridních vozidel. Půjde konkrétně o tří elektromobily Peugeot e-2008, čtyři plug-in hybridy Peugeot 308 SW a čtyři elektrické dodávky e-Expert Combi. DPP tím činí další krok směrem k modernizaci a ekologizaci vozového parku města Prahy s cílem výrazně snížit lokální emise a přispět ke zlepšení kvality ovzduší. Realizaci zakázky zajišťuje pražský koncesionář značky Peugeot, firma Federal Cars.

Je pro nás velkou ctí být partnerem při této strategické iniciativě, která se zaměřuje na ochranu životního prostředí a zlepšení životních podmínek obyvatel města. Jsme přesvědčeni, že elektrifikace vozového parku, především v segmentech, kde má toto řešení smysluplné a efektivní využití, je správnou cestou k dosažení dlouhodobě udržitelné mobility. Tento krok podporuje aktuální trendy v oblasti dopravní politiky a zároveň demonstruje odhodlání značky Peugeot přinášet inovativní a ekologická řešení, která mají reálný dopad na zlepšení životního prostředí v městských aglomeracích,“ uvedl Roman Kraus, vedoucí fleetového prodeje značky Peugeot.

Fotografie z předání vozů Peugeot do rukou DPP
Roman Kraus, vedoucí fleetového prodeje značky Peugeot, a Pavel Novotný, vedoucí vnitropodnikové dopravy DPP, při předání prvních vozů do flotily Dopravního podniku Hlavního města Prahy
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze