Opravdu BMW i3s dostane i verzi s o 25 procent vyšším dojezdem? Můžeme jen doufat

Opravdu BMW i3s dostane i verzi s o 25 procent vyšším dojezdem? Můžeme jen doufat
  • Kapacita baterie BMW i3s by měla narůst ze 33 na 42,5 kWh
  • Reálný dojezd bude mít nově hodnotu 250 kilometrů
  • Vůz má nový driftovací mód, vyšší výkon i nový infotainment

O BMW i3s jsme toho napsali již mnoho. Naživo jsme se na faceliftovanou i3ku podívali na frankfurtském autosalonu, a tak jsme si mysleli, že o ní víme prakticky vše. Jenže ono to tak být nemusí. Podle serveru BMW Blog má BMW i3s dorazit s větší kapacitou baterie.

Současné BMW i3 má kapacitu baterie 33 kWh, díky čemuž je dojezd dle NEDC 300 kilometrů. Reálně můžete počítat s dojezdem o sto kilometrů nižším. Podle všeho dostane model i3s baterii o kapacitě 42,5 kWh. Ta má zaručit nárůst dojezdu zhruba o 25 procent. Celkově by tak modernizovaná i3ka mohla urazit až 250 kilometrů. A co nám na tyto spekulace řekl David Haidinger, manažer automobilky BMW pro korporátní komunikaci? „O modelech, které přijdou v příštím roce a nebyly doposud komunikovány, v tuto chvíli nemohu bohužel nic sdělovat.“

BMW i3s – Autosalon Frankfurt 2017

Modernizace přinesla nejen nový driftovací mód, ale také vyšší výkon o 14 koní na celkových 184. Zrychlení z nuly na sto se také zlepšilo – na 6,9 vteřiny. Nový je i infotainment s Apple CarPlay a Android Auto i novou grafikou využívající dlaždice.

Zdroj: bmwblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze