Omlazený Ford Mondeo dostal nový motor a hybridní pohon také pro karoserii kombi

Omlazený Ford Mondeo dostal nový motor a hybridní pohon také pro karoserii kombi
  • Omlazené Mondeo dostalo nový naftový čtyřválec 2.0 EcoBlue
  • Rozšířila se rovněž nabídka asistenčních systémů

Automobilka Ford představila na autosalonu v Bruselu omlazenou verzi své vlajkové lodi Mondeo. Změny jsou spíše menší, je jich ale poměrně hodně. Tou nejdůležitější je nový naftový dvoulitr EcoBlue, který nahradil starší jednotku 2.0 TDCi. Spolu s novými motory přichází také nový osmistupňový automat, dostupný pro dvě výkonnější verze naftového dvoulitru. Specialitou této převodovky má být kromě jiného schopnost rozpoznávat jízdu v zatáčkách i ve stoupáních a podle toho upravovat logiku řazení.

V rámci modernizace došlo také na rozšíření nabídky karosářských variant pro Mondeo Hybrid. To se dosud vyrábělo jen jako sedan. Teď si můžete hybridní Mondeo koupit i jako kombi. Na koncepci hybridního pohonu se nic nezměnilo. I kombi využívá jako základ atmosférický benzinový dvoulitr, spojený s bezstupňovou převodovkou eCVT. Celkový výkon činí 138 kW (187 koní). Hybridní Mondeo kombi bude dostupné také ve vrcholné výbavě Vignale.

Změny designu jsou pak jen kosmetické. Mondeo modelového roku 2019 dostalo například nové koncové svítilny nebo kola. V interiéru zaujme otočný volič převodovky, související právě s novým automatem. Do výbavy se díky faceliftu dostává třeba inteligentní omezovač rychlosti, který upravuje limit na základě informací ze systému čtení značek. Upgrade dostal také adaptivní tempomat, který je nyní schopný úplného zastavení a do tří sekund se pak umí automaticky také rozjet.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze