Nová výbava, bezpečnostní prvky i vzhled. To přiváží osvěžený Hyundai i40

6
Nová výbava, bezpečnostní prvky i vzhled. To přiváží osvěžený Hyundai i40
  • Hyundai i40 nyní dostává modernizovaný design a bohatší bezpečnostní výbavu
  • Modernizovaný soubor bezpečnostních prvků zahrnuje asistenta pro odvrácení kolize s překážkou vpředu
  • Model i40 je nyní k dispozici s novým vznětovým motorem Smartstream 1,6 litru a paletou dalších motorů
  • Ta kompletně splňuje emisní normu Euro 6d Temp

Hyundai Motor představuje modernizovaný model i40 s vylepšeným designem, novými bezpečnostními prvky a modernizovaným poháněcím ústrojím. Hyundai i40 má své zákazníky zaujmout novým vzhledem a rozšířenou výbavou. Modernizované motory splňují již nyní nejpřísnější současnou emisní normu Euro 6d Temp, která vstoupí v platnost až od 1. září 2019. Vylepšený model i40 je nabízen v karosářských variantách sedan a kombi.

Hyundai i40 je vybaven souborem asistenčních systémů a prvků aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense. Asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu (Forward Collision-Avoidance Assist) upozorňuje řidiče na nouzové situace a v případě potřeby autonomně brzdí. FCA využívá kameru a pracuje ve třech krocích: nejprve řidiče upozorní vizuálně i akusticky a v závislosti na úrovni rizika kolize brzdí, nebo využije maximální brzdnou sílu, aby zabránil kolizi, resp. minimalizoval škody, je-li kolize neodvratitelná. Systém se aktivuje, pokud zaznamená vozidlo vpředu jedoucí rychlostí 10 km/h nebo vyšší.

Nová je například kaskádovitá maska chladiče nebo 18" kola z lehké slitiny, která pro zákazníky rozšiřují výběr 16" a 17" kol z lehké slitiny, převzatých od předchůdce. K dispozici jsou i dvě nové barvy interiéru: červená Merlot a kombinace šedé a černé. Zákazníci si mohou nyní vybrat celkem čtyři barevné varianty včetně černé a béžové. Kompletní čalounění kůží se dodává ve všech barvách. Čalounění tkaninou může být černé nebo béžové. S barvou sedadel jsou sladěna na přání dodávaná kontrastní ozdobná obložení ve výplních dveří.

Hyundai modernizoval také paletu poháněných ústrojí. Hyundai i40 je nyní k dispozici s nově vyvinutým vznětovým motorem Smartstream 1,6 litru ve dvou výkonových verzích. Standardní varianta poskytuje nejvyšší výkon 85 kW / 115 k a maximální točivý moment 280 Nm, a to ve spojení s 6stupňovou mechanickou převodovkou. Hyundai má v nabídce hned několik elektrifikovaných modelů, ale s elektrifikací modelu i40 se nyní nepočítá.

Diskuze ke článku
Matoušek
Vzhledově na mě to auto působí dost luxusně. Myslím, že se jim dost povedlo. Co se týče bezpečnostních prvků, tak je to také plus, ikdyž některé bezpečností prvky začínají být standardem.
Luky
Už stará i40 byla výborné auto a jak tak kouká u nového modelu tomu nebude jinak. Hodně povedený kousek.
guid
Na 18" kolech je to už docela liga. Myslím, že za tímto autem se dost lidí otočí.
Krejčí
Moc se nám to auto líbí, přemýšlíme o něm s rodinou, jen výkon mohl být vyšší, ale nebereme to jako překážku ke koupi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze