Od mobilů k elektromobilům. Plány Huawei jsou ambiciózní a má to svůj důvod

Od mobilů k elektromobilům. Plány Huawei jsou ambiciózní a má to svůj důvod
Fotografie: Huawei
  • Divize zaměřená na elektromobilitu byla založena v roce 2019
  • Do roku 2025 má být profitabilní, Huawei má poměrně unikátní strategii

Skvělé postavení Huawei ve světě chytrých telefonů citelně ovlivnily americké sankce, rozhodně to však neznamená, že by čínský výrobce usnul na vavřínech. V současnosti vynakládá enormní úsilí v oblasti elektromobility, kde by se v budoucnu rád profiloval jako jednička na trhu, minimálně doma v Číně. A postupem času pravděpodobně i mimo ni.

Potvrzuje to mimo jiné i raketový růst – divize zaměřená na elektromobilitu odstartovala v roce 2019 s pouhými 70 zaměstnanci, nyní jich má ale už přes 4 tisíce. Ti jsou pochopitelně rozděleni do několika oddělení zaměřených například na autonomní řízení, chytrý kokpit, cloudové služby a další. Strategie Huawei, jehož EV divize hodlá být podle pandaily.com profitabilní do roku 2025, je navíc poměrně unikátní, neboť sám Huawei automobily nevyrábí.

Společnost namísto toho spolupracuje hned s několika tamními výrobci, jejichž vozy využívající právě technologie od Huawei poté nabízí ve svých showroomech. Jedná se tak o zajímavou ukázku toho, jak se stát úspěšným hráčem na poli elektromobility, i když fakticky Huawei nevyrobil ani jediný vůz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze