Objednávky na Volkswagen ID.3 rostou. Automobilka jich má více jak 20 tisíc

Objednávky na Volkswagen ID.3 rostou. Automobilka jich má více jak 20 tisíc
  • Prvních 10 tisíc rezervací bylo vytvořeno do 24 hodin po jejich umožnění
  • Sériové verze bude k vidění na autosalonu ve Frankfurtu
  • Rezervace se vztahuje na verzi s 58kWh baterií
  • Později dorazí i další dvě kapacity baterie

Asi jen těžko bych svému dědovi vysvětloval, že automobilka Volkswagen obdržela více jak 20 tisíc objednávek na auto, jehož finální podobu ještě nikdo neviděl. Svět se mění, ale společně s ním i trh.

To, že Volkswagen ID.3, na který jsme se byli podívat v Berlíně, si předobjednalo více jak 20 tisíc zájemců, tvrdí cnet.com. Přitom jeho designovou stránku neznáme. Jsou nám ale známy aspoň technické parametry. Nejslabší verze bude disponovat 45kWh baterií a naopak stropem v nabídce bude verze se 77kWh baterií. Dojezd dle WLTP je 330, respektive 550 kilometrů.

Elektromobil, který stojí na platformě MEB, si lze předobjednat složením vratné kauce 25 tisíc korun. V první vlně bude k dispozici tzv. „First Edition“. V útrobách bude baterie o kapacitě 58 kWh. Dle WLTP ujede tato verze na jedno nabití 420 kilometrů. Cena startuje v přepočtu okolo jednoho milionu korun.

Volkswagen tvrdí, že zhruba deset tisíc rezervací dorazilo zhruba 24 hodin po zpřístupnění rezervačního systému, přičemž o Volkswagen ID.3 je zájem také v České republice. Sériová podoba bude odhalena na frankfurtském autosalonu v září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze