Oáza kontrastů. Nový Taycan pózuje na lodi před Karlovým mostem

1
Oáza kontrastů. Nový Taycan pózuje na lodi před Karlovým mostem
Fotografie: Porsche AG
  • Faceliftovaný Taycan vstoupil na trh a odbyl si svoji středoevropskou premiéru
  • Premiéra se odehrála na lodi v Praze

V tomto týdnu slavilo inovované Porsche Taycan svoji středoevropskou premiéru, a to ve velkém stylu. Špičkový elektromobil, který má ve vrcholné variantě GT přes 1 000 koní a může mít dojezd až necelých 700 kilometrů, totiž Porsche novinářům z celého regionu představilo netradičně na lodi v centru Prahy.

Proplouvající loď s Taycanem na palubě nejenže neskutečně poutala pozornost kolemjdoucích (a kolem plujících) lidí, ale zároveň skýtala neskutečné pohledy na vůz plný špičkových technologií s grandiózním a tradičním Karlovým mostem v pozadí. Než vám přineseme kompletní první pohled a video, nemohli jsme si nechat pro sebe některé úžasné záběry a níže přinášíme fotogalerii. K vidění byl Taycan ve verzi 4S a v karosářské verzi Sport Turismo, tedy v podobě sportovního „kombi“. Vůz byl tedy v jedné ze základnějších konfigurací, přesto má výkon 400 kW, na stovku zrychlí za méně než 4 vteřiny a díky velké 105kWh baterii a úspornějším motorům se může pochlubit dojezdem výrazně přes 600 kilometrů.

Diskuze ke článku
Jiří Šťastný
Jiří Šťastný
Konečně to auto vypadá dobře. Současné verzi jsem nedokázal odpustit černé nasávací otvory spojené s předními světly. Pro mě tak potom připadala v úvahu jedině černá barva, která je skryla. Teď už je to o něčem jiném. Dokonce i kombík už je celkem vyvážené auto

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze